hren
 

BRDSKA UTRKA
Čak 65 vozača iz 21 hrvatskog te nekoliko crnogorskih auto klubova, ovog je vikenda vozilo 22. nagradu Malačke „Sveti Dujam 2019“, koja se na temperaturi  i do 40 stupnjeva, održala proteklog vikenda u zaleđu Kaštela, a stazu od Radošića do Malačke, dugu 4.100 metara, kao i nekoliko prethodnih godina, najbrže je odvozio član AK Dubrovnik Racing Laszlo Szasz.

Za volanom formule Reynard Zytec F3000, Szasz je u dvije utrke, navedenu stazu prošao za ukupno 4:32.384 minute. Na drugo mjesto ukupnog poretka smjestio se Petar Dajak iz AK Solin za volanom bolida Gloria C8F, ostvarivši ukupno vrijeme od 4:44.580 minuta te su tako njih dvojica uvjetovala i redosljed plasmana skupine D.
Treće vrijeme ostvario je Dean Dimitrijević iz AKK Velika Gorica, koji je tako postao pobjednik grupe E1, a četvrto mjesto u ukupnom poretku pripalo je Mariju Jurišiću iz AK Župa dubrovačka, koji je osvojio drugo mjesto u toj grupi. Treći u grupi E1 bio je Dejan Koptajić iz AK Rijeka, koji je u ukupnom poretku bio peti.
U grupi N prva dvojica bila su članovi Kotora, Marko Tujković i Marko Danilović, dok je treći bio Đivo Franić iz Dubrovnik Racinga. U grupi A je slavio još jedan član Dubrovnik Racinga,  Niko Pulić  ispred Ivana Batalića iz AK Solin te Filipa Magdić iz SAK-a.

Što se tiče poretka klubova, Dubrovnik Racing je na Malačkoj pobijedio sa 67,5 bodova, drugi je bio AK Župa dubrovačka, treći Solin, četvrta Rogoznica, peti Ragusa Racing te drugi.

Pred brdskim utrkama jedan je kraći period odmora, a sljedeća se vozi 18. kolovoza u Cazinu, a potom 1. rujna u Ilirskoj Bistrici, nakon čega slijedi utrka u Buzetu dok sezona završava početkom listopada u Dubrovniku.

Više fotografija i podataka o utrci Malačka 2019 možete vidjeti na Facebook stranici HillClimb Croatia.

Video: Luka Grgić
Foto: Ivan Dujić Duja


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij