hren
 

U skladu s dobrom praksom, nakon što smo analizirali učinak naših nogometnih klubova, nastavljamo s rezimeom sezone kaštelanskih odbojkaša i odbojkašica. 

Mladost Ribola Kaštela – Prva godina bez trofeja od 2010. godine zvuči neuspješno. No, kad se uzmu u obzir sve okolnosti, ova sezona za Kaštelane je bila sve samo ne neuspješna. Iz financijskih razloga odustalo se od europskih natjecanja, pomlađenu momčad trebalo je tek postaviti, a otežanu okolnost činila je Rijeka koja je okupila novu postavu i držala korak s vodećima. Rezultatski je to bila nikad lošija sezona, čak deset upisanih poraza, ali je Rančićeva momčad svejedno dogurala do finala prvenstva i Kupa. U finalu prvenstva uspjela je nanijeti jedini poraz zagrebačkoj Mladosti, a u preostala tri susreta pružila je dostojan i neočekivan otpor favoriziranim prvacima. Već po završetku natjecateljskih obaveza klub je objavio dva pojačanja, tako da još uvijek žele ostati pri vrhu i biti neugodan „trn u peti“ zagrebačkom gigantu.

Kaštela – Sezonu za svaku pohvalu imao je OK Kaštela. Niz uspješnih rezultata, medijska promidžba i organizacijska rekonstrukcija uzveličali su 70. klupski rođendan. A sve je krenulo krajem 2018. godine. Tada su Kaštelanke uspjele nanizati pet pobjeda i zaključiti četvrto mjesto za ulazak u skupinu najboljih drugog dijela natjecanja. Dolazak Elene Vukić pokazao se maestralnim potezom, a ona je zajedno s Nikom Stanović predvodila topnički napad Malenih. Odličnim igrama u kojima su nizale osvojene bodove uspjele su doći do drugog mjesta te se nakon dvanaest godina plasirati u finale doigravanja. Zagrebačka Mladost bila je prejaka s 3:0 u finalnoj seriji, kao i u polufinalu Kupa, ali podizanje kluba u malo vremena jest neprikosnoveno. Uspjeh su „zasladili“ nedavnom objavom da će nastupati u Challenge kupu. Evo Europe pred vratima!

Marina Kaštela – Odbojkašice Marine Kaštela ove su sezone imale totalno drugačiji pristup od onog kojeg smo navikli gledati proteklih godina. Ekipu su početkom sezone napustile iskusne igračice poput Vukić, Barić i Božiković, a klub se odlučio orijentirati na mladost. Tako je kroz cijelu sezonu nastupala ekipa koja je u prosjeku imala nevjerojatnih 17 godina! Najstarija igračica bila je Bruna Botić s 23 godine, dok je njih šesnaest bilo ispod 2000. godištâ. Ovakva mlada ekipa uspjela je pod vodstvom Milorada Krunića izboriti ostanak te se čak do zadnjeg kola borila za ulazak u doigravanje. Naglasak na mladost donio je veliko iskustvo igračicama, a koliko će to imati odjeka vidjet ćemo u narednim sezonama.


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij