hren

Odlične vijesti za kaštelanski i hrvatski sport stigle su nam iz daleke Finske, članica JK Kaštela Jelena Brešković osvojila je zlatnu medalju na Paraeuropskim igrama mladih, koje se održavaju u Paulahtiju od 25. do 30. lipnja.

Jelena je u konkurenciji do 63 kilograma suvereno stigla do finala, gdje je u bodovima bila bolja od Njemice Gine-Marie Eichhoff.
Ovim rezultatom Jelena je još jednom opravdala nagradu koju je u veljači ove godine primila od Hrvatskog paraolimpijskog odbora, za najuspješniju mladu sportašicu s invaliditetom.
U finskom Paulahtiju s Jelenom je boravio i njen trener Boško Rozga, koji nije krio zadovoljstvo uspjehom mlade judašice.

U isto vrijeme dok se u Paulahtiju natječu judaši i judašice s invaliditetom, u glavnom gradu Poljske održava se Europsko kadetsko prvenstvo na kojem je nastupila i članica JK Dalmacijacement Katarina Krišto.
Jedna od najtrofejnijih hrvatskih judašica mlađe generacije nastupala je u kategoriji do 63 kg te sve tri borbe do polufinala pobijedila ipponima. Nakon tih pobjeda Katarina se našla u polufinalnom meču protiv Španjolke Fernandez, koja joj nije dala mogućnost za korak dalje. U borbi za medalju Katarina se borila s Turkinjom Yeksan, od koje je, nakon skoro sedam minuta borbe i po dvije kazne sa svake strane, na kraju tijesno izgubila zbog treće kazne.
Katarina je tako svoje prvo Europsko prvenstvo završila na odličnom petom mjestu.

Foto: JK Kaštela, EJU


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij