hren
 

Kraj lipnja i službeno označava kraj aktualne nogometne sezone, kada po običaju rezimiramo kalendarsku i natjecateljsku godinu, stoga ćemo sada pokušati u kratkim crtama ocrtati sezonu pojedinih klubova, a počet ćemo s najvažnijom sporednom stvari' na svijetu, nogometom.

GOŠK

U današnjim nogometnim krugovima rijetkost je da jedan trener preživi neko vrijeme u klubu, osim ako ne daje sjajne rezultate i trofeje. Iako još bez trofeja, aktualni trener Radoslav Tomas još uvijek uživa povjerenje Uprave. S razlogom. U godinu i pol dana otkako je u klubu, momčad se stabilizirala, prednjače u pobjedama te su ponovo među najboljih pet momčadi lige. Klub za sad ni nema ambiciju za plasman u 3. ligu, cilj je razvoj domaćih igrača, što pokazuje da su u „rosteru“ gotovo svi Kaštelani.
Dobar jesenski dio pomalo je zasjenilo proljeće u kojem čak osam utakmica zaredom nisu pobijedili. Uglavnom su se nizali remiji, ali su ipak dohvatili peto mjesto. Pohvalno je što su imali treći najbolji napad, čak dvojicu s više od deset golova  i to Duvnjaka sa 15 i Projića sa 11 golova, no primali su gotovo dva gola po utakmici što ih je spriječilo da uzmu više bodova. Sljedeće sezone očekuju se ponovo u gornjem dijelu ljestvice, no bez iskusnog Jurice Alfirevića koji se umirovio. Kada će se roditi želja za napad na prvo mjesto teško je reći.

JADRAN (KS)

Sezonu s dosta razloga za zadovoljstvo imao je i Jadran. Na respektabilnoj osmoj poziciji zaključili su svoju sezonu koja je uz samo malo sreće mogla biti još bolja, jer je četvrta pozicija bila udaljena samo tri boda. Na sredini ljestvice boravili su gotovo cijelo prvenstvo, s ponekim skokom ili padom. U proljetni dio prvenstva ušli su s novim trenerom, Perom Zokićem koji je naslijedio Tonćija Bilića. On je pak nakon teškog poraza od prvaka podnio ostavku. Zanimljivo, 2006. godine Zokić je također preuzeo seniore Jadrana poslije odlaska Bilića.
Jadran je nastavio s dobrim igrama, premda se ostavlja dojam da su bodove gubili na „lakim“ utakmicama. Najveći uspjeh napravili su prolaskom u polufinale Županijskog kupa, gdje ih je rulet jedanaesteraca protiv Hrvaca spriječio za povijesno finale. Najveće mrlje su bile ponašanje pojedinih igrača. Nekoliko isključenja i verbalnih nasrtanja na službene osobe nisu slika sporta koje treba isticati. Sve u svemu, prolazna ocjena za momčad s potencijalom.

VAL

Rezultatski najlošiju sezonu imao je Val. Samo šest pobjeda u dvadeset i šest utakmica ostavio ih je na predzadnjoj poziciji u prvenstvu. Veliku većinu bodova ostvarili su na proljeću, u koje ih je uveo trener Ante Milić poslije neuspješne ere Stipe Valente. Uz to, poraz u pretkolu Županijskog kupa od niželigaša Varbonja dodatno je uzdrmalo rezultatsko stanje nekadašnjeg stabilnog trećeligaša. Sada još uvijek čekaju rasplet situacije u 1. ŽNL jer se ne zna hoće li preživjeti različite kombinacije u 3. HNL – jug ili će morati u niži rang.
Ono pozitivno što se događa u klubu jesu postavljeni temelji na leđima novog predsjednika Vinka Strižića. Osim toga, momčad je jako mlada, u pojedinim utakmicama prosjek godina bio je čak i ispod 21 godinu. U tijeku je također sanacija terena i uređenje infrastrukture, a organizacijskoj strukturi uvijek treba neko vrijeme da počne davati rezultate. Možda se to dogodi u novoj sezoni.


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij