hren
 

Boksački klub Leonid iz Kaštel Starog kreće s provedbom projekta pod nazivom „Boksom do zdravlja i samopouzdanja djece i mladih“, kojeg je prepoznala i Splitsko dalmatinska županija te njen Upravni odjel za zdravstvo i socijalnu skrb, a koja zajedno sa sponzorima ovaj projekt i sufinancira.

 

Projekt kreće okupljanjem mladih i njihovim uključivanjem u rad kluba. Cilj im je upoznati mlade s borilačkim sportom te im objasniti što se od njih očekuje, kao i što će sve u narednom razdoblju naučiti.
Projekt se sastoji od niza treniga koji su raspoređeni kroz radni tjedan, od ponedjeljka do petka, po jedan sat. Treninzi su različiti, a obuhvaćaju treninge snage, koordinacije, agilnosti, tehnike, kao i sparing do kojeg se postupno dolazi i na kojem će polaznici pokazati svo svoje stečeno znanje.
Osim toga sam program se sastoji i o učenju o zdravim navikama, s naglaskom na važnost svih radnji koje potiču zdraviji život. Takođe, svakom polazniku  se prema njegovim tjelesnim specifikacijama daje  plan prehrane koji je najpogodniji u svrhu progresivnog napretka.
Svako dijete i mlada osoba dobit će potrebnu opremu na korištenje u klubu, kako bi se mogli što uspješnije baviti ovim sportom.
Projekt zahtjeva pedagoški pristup zbog delikatne skupine društva na koje se djeluje, a to su mladi.

- Radeći s mladima upoznati smo s rizikom i problemima koji se time nameću. Nezainteresiranost, nepovjerenje, neaktivnost, loša pažnja, ono su s čime ćemo se sigurno susresti u radu s mladima.   Kako do mladih nije lako doprijeti od nas se očekuje spremnost da se angažiramo oko svakog pojedinca bez obzira koje nam to poteškoće nameće. Kroz ovaj projekt pozvali smo kaštelansku podružnicu Centra za socijalnu skrb da nam upute djecu iz socijalno ugroženih obitelji na besplatne treninge - kazao je predsjednik kluba Boris Vujević, inače višegodišnji  državni prvak u kickboxingu te naveo kako će, između ostalih, na projektu raditi i profesor kineziologije Luka Tomić kao vanjski suradnik te članica kluba Barbara Rapić, koja je po struci fizioterapeut.

- Ovim putem pozivamo zainteresirane korisnike projekta da nam se pridruže na treninzima u ponedjeljak, srijedu i petak u prostorijama kluba na adresi Cestra dr. Franje Tuđmana 701A u Kaštel Starom, a početak treninga je u 21 sat – poručili su iz Leonida.


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij