hren
 

NEMA ODMORA ZA JUDAŠE
Prošlog vikenda u austrijskom gradu Leibnitzu održano je natjecanje Europskog kupa za juniore na kojem su boje Hrvatske branili i članovi kaštelanskih judo klubova, Katarina Krišto iz JK Dlmacijacement te Marin Vujić i Ivan Rozga iz JK Kaštela, pri čemu je Katarina opravdala epitet jedne od najboljih mlađih judašica u državi te se okitila zlatnom medaljom.

Katarina Krišto, uz vodstvo trenera Josipa Barića, nastupala je u kategoriji do 63 kg, u kojoj su do medalja pokušale doći 43 mlade judašice.
U prvoj borbi Katarima ipponom pobjeđuje Njemicu Dewi De Vries, nakon čega druga borba protiv Austrijanke Kraft isto prolazi uspješno ipponom. U trećoj borbi pobjedila je  bivšu kadetsku europsku prvakinju, Srpkinju Anju Obradović, a u polufinalu pobjeđuje Mađaricu Szofi Ozbas, europsku prvakinju u kadetima i treću sa svjetskog kadetskog prvenstva 2017. godine.
Katarina se u  finalu borila s juniorkom Ivom Oberan, reprezentativnom kolegicom i u uzbudljivoj borbi pobjeđuje s dva wazaria.

- Važno je napomenuti da je Katarina nastupila na juniorskom kupu iako je još uvijek kadetkinja. Sada čekamo Svjetsko i Europsko kadetsko prvenstvo, Olimpijadu mladih te ostale Europske kupove. Sretni postignutim rezultatom želimo Katarini uspješan put do najviših ciljeva ove sezone – kazali su u JK Dalmacijacement.

Trener JK Kaštela Boško Rozga na ovo je natjecanje poveo Marin Vujića, koji je nastupao u kategoriji do 81 kilogram i Ivana Rozgu u kategoriji do 90 kilograma.
Marina u prvom kolu dočekuje Mađar Toth Benedek, koji iza sebe ima broncu sa Svjetskog i srebro s Europskog prvenstva. U napetoj borbi koja je okončana u „golden scoreu“ Marin nije iskoristio svoje prilike te gubi borbu. Toth iduće kolo gubi od Talijana Lorenza Parodia te naš natjecatelj ostaje bez popravnih borbi.
Ivan u prvom kolu ipponom pobjeđuje ukrajinskog predstavnika Serhiia Biletsa te ga je u drugoj borbi dočekao Talijan Gennaro Pirelli, osvajač srebrne medalje na Europskom kupu u Coimbri. Ivan je sjajno otvorio borbu i nametnuo svoj ritam zbog čega je protivnik dobio dvije kazne. Međutim, tada Pirelli ubacuje u višu brzinu te borba odlazi u „golden score“. Nakon više od jedne minute, Ivanu popušta koncentracija te gubi borbu i nema popravnih borbi.

- Iako rezultat nije bio zadovoljavajući, oba natjecatelja su pokazala zrelost u borbi te očekujemo odličje na idućim natjecanjima – optimistični su u mlađem kaštelanskom judo klubu.
Na ovom  natjecanju nastupio je  čak 581 natjecatelj iz 34 države.

FOTO: JK Dalmacijacement i JK Kaštela


KOMENTARI: