hren
 

Proteklog vikenda veslači Marine Kaštela boravili su na Jarunskom jezeru u Zagrebu gdje je održana Jumbo regata. U organizaciji VK Jarun u subotu i nedjelju redale su se utrke u svim uzrasnim kategorijama, a klub iz Kaštela je nastupio sa 11 veslača od kojih posebno ističemo najmlađe kadete B, koji su u dvije discipline stigli do medalja.

Prvi dan su veslali u gigu, Luka Jelaća, Danijel Bujas, Nikola Markovina i Teo Matas te cilj prošli kao drugi, a drugi dan natjecanja su Matas i Markovina dominirali u svojoj finalnoj skupini i sa više od deset sekundi prednosti pred ostalima, ciljem prošli kao prvi.
Osim njih su nastupili kadeti A: Matej Zović, Bruno Elez, Domagoj Križić i Ivan Božić Bakušić koji su veslali u dva finala, ali ovaj put nisu mogli do medalje. Ivan Banovac i Frane Delaš su u dvojicu bez kormilara za lake seniore osvojili drugo mjesto prvi dan, a drugog dana su se okušali u skifovima gdje Delaš nije imao sreće u finalnoj trci i borbi za medalju. Naime zbog bočnog vjetra izgubio je pravac i udario u bovicu pred sam kraj utrke, čime jeizgubljena šansa za borbu za medalju u finišu.

Veslače Marine Kaštela već u subotu očekuje nastup na regati u Vrlici.

Foto: VK Marina Kaštela


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij