hren
 

TKO PIJE, A TKO PLAĆA?
Sad je već postalo uobičajeno da se na kraju sezone ne zna kako će izgledati ona iduća. Čas se odredi jedno, čas drugo, pa onda na kraju ispadne nešto treće ili se vrati na prvo... U svakom slučaju, pravi džumbus!

Sve se nekako vrti oko treće lige. Što se tiče 3. HNL – jug, sigurne su dvije stvari – Imotski ispada u niži rang, a Croatia će se okušati u drugoligaškom balunu. Od ispadanja iz druge lige spasio se Solin, no zato Zadar nastoji učiniti sve da ga se zbog licence ne izbaci u treću ligu. Kako je to sve skupa povezano govori činjenica da bi uskoro trebale započeti kvalifikacije županijskih momčadi za ulazak u 3. HNL – jug. Prvaci Vodice, Sloga i Pakoštane nestrpljivo čekaju odgovor – ulazi li jedna momčad ili nijedna?

Kad smo se već dotakli 1. Županijske lige, u toj priči uključen je kaštelanski Val. Kao predzadnja momčad još uvijek strepi hoće li preživjeti ovo 'ludilo' ili će biti kolateralna žrtva. Nije siguran ni Primorac iz Stobreča koji je bio predzadnji u 3. HNL - jug. Do zadnjeg kola govorilo se da to mjesto sigurno vodi u niži rang, a oni sada tvrde da ostaju.

Konačno se oglasio i Hrvatski nogometni savez. No, umjesto raspleta situacije, eto ti nova komplikacija – barem što se tiče Dalmacije. Evo što su oni odlučili:

„ČLANAK 38. PROPOZICIJA NATJECANJA 3.HNL

OBNAVLJANJE LIGE 

- U natjecateljskoj godini 2019/2020. Treće HNL brojat će pet (5) skupina i to:
Skupine Istok, Sjever, Zapad, Središte i Jug. Svaka skupina brojat će do 16 klubova.

- U natjecateljskoj godini 2019/20. posljednjeplasirani klub Druge HNL iz natjecateljske godine 2018/19 igrat će u odgovarajućoj skupini Treće HNL.

- Posljednjeplasirani klub pojedine skupine Treće HNL na kraju natjecateljske godine 2018/19. obvezno ispada.

- Pojedinu skupinu Treće HNL činit će klubovi skupina Treće HNL iz natjecateljske godine 2018/19., a koji nisu ušli u Drugu HNL niti ispali u četvrtu ligu te određeni broj klubova iz četvrte lige, odnosno prve županijske lige (skupina Jug) s pojedinog područja Nogometno središta HNS, sve do popune broja klubova pojedine skupine do 16 klubova.“

Dakle, dvije treće lige sa sjevera za iduću sezonu će se 'rascijepati' na četiri, a klubovi iz nižeg ranga popunit će ligu, ovisno o broju momčadi. No, i dalje nema odgovora za 3. HNL – jug koja nema pojma tko ostaje, tko upada, a tko odlazi...


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij