hren
 

Svatko tko prati kaštelanski nogomet zna da travnjaci nisu bili u zavidnom stanju i to već godinama. Sada će se stvar promijeniti jer krenula je sanacija svih kaštelanskih travnjaka.

Riječ je o zajedničkom pothvatu triju kaštelanskih nogometnih klubova uz suradnju s gradom Kaštela i tvrtkom Jadro d.o.o. Grad će pomoći u financiranju radova, dok će splitska tvrtka biti njihov izvođač. Radovi su u četvrtak, 30. svibnja počeli na igralištu Vukovar nogometnog kluba Val, dok je sanacija na igralištu 'Zrinski' u Kaštel Sućurcu već napravljena.

Kako doznajemo, radovi će se odvijati u nekoliko faza. Prvo će se napraviti aerifikacija, odnosno 'prozračivanje' travnjaka uz bušenje rupâ. Zatim će ići dosijavanje travnjaka travnim sjemenom primjerenim za brzu obnovu, otpornim na gaženje i bolesti. Potom će se razastrati prirodni vlažni pijesak te će se travnjak 'prehraniti' organskim gnojivom.

Završetkom radova u Kaštel Starom projekt će se nastaviti u Kaštel Gomilici na igralištu SC Jure Bakotić nogometnog kluba Gošk.


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij