hren
 

EKIPA POSEJDONA OVE GODINE NEZAUSTAVLJIVA
U sportskom centru Sava sport u Sesvetama održana je završnica Kupa Hrvatske u pikadu, na kojem su se okupile 32 muške i 12 ženskih ekipa, a pobjednici Kupa u muškoj konkurenciji postali u članovi ekipe Posejdon 2 iz Kaštel Kambelovca, dok je u ženskoj konkurenciji bila najbolja ekipaa Janje Next Team iz Zagreba.

Prema službenom izvješću s natjecanja, Kaštelani su u Zagrebu igrali u najjačem sastavu i kao takvi slovili su za prvog favorita. Natjecanje je počelo dvobojima po skupinama u kojima nije bilo posebnih iznenađenja. U daljnjem tijeku natjecanja igralo se na listi 16, samo desna strana, pa je i najmanji promašaj mogao presuditi i ekipu poslati kući, tim više što se mečevi u osmini i četvrtini finala igraju na jedan list pa je mogućnost popravljanja rezultata svedena na minimum. U takvoj igri, gdje je uz kvalitetu i taktiku bitan i faktor sreće, polufinale kupa izborile su ekipe Posejdon 2 i Dart Points Team Ban kao prvi polufinalni par, te ekipe Zaprešić i Apolo kao drugi polufinalni par. Polufinalni meč se igra na dva lista pa ekipe imaju mogućnost za eventualni popravak kao “druga šansa”. Baš to se i dogodilo. Prvi meč dobio je Posejdon 2 s rezultatom 3:1 no Darts Point Team Bana u drugom meču uzvraćaju udarac pobjedom od 3:1. U trećem meču obje ekipe “bacaju se na glavu”, a u toj bespoštednoj borbi Posejdon 2 izlazi kao pobjednik 3:1 i tako osigurava finale. Posejdon 2 u finalu se susreo s Apolom i nakon rezultata 3:0 elegantno su osvojili naslov najboljeg

I državni prvaci

Prije nešto manje od mjesec dana nego su osvojili naslov pobjednika Kupa, ekipa Posejdon 2 osvojila je naslov prvaka države u elitnoj prvoj kategoriji, na natjecanju održanom u Senju.
Posejdon 2 do titule je došao bez izgubljenog meča pa se tako na pravi način vratio na sam vrh pikado scene u Hrvatskoj i prekinuo post dug devet godina.

Treba naglasiti da je ova kaštelansk ekipa sudjelovala i na prvi put organiziranom Ekipnom prvenstvu Hrvatske u klasičnom pikadu te su i na tom natjecanju osvojili medaluu, ovaj put srebrnog sjaja.

Tri medalje u mjesec dana, od toga dvije zlatnog, a jedna srebrnog sjaja, zasluga su uigrane ekipe koju čine Vladimir Lešić, Miro Buha, Ivica Cavrić, Hrvoje Mlakar te Ivan Poljak, kao  i Ivan Ribičić, Branko Matković, Zdene Smodlaka-Rećina, a sve pod budnim okom predsjednika kluba Ivana Ljubasa.

Uskoro donosimo i reportažu s nositeljima državne krune, s kojima smo se družili u Kaštel Kambelovcu...

Foto: PK Posejdon


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij