hren
 

NAGOVIJEŠTAJ DOBRE BUDUĆNOSTI
Na prestižnom nogometnom turniru „Dalmatinko“, mlađi pioniri Jadrana iz Kaštel Sućurca u nedjelju su osvojili prvo mjesto!

Sad već tradicionalni turnir „Dalmatinko“ prava je atrakcija u Splitu. A kad jedan kaštelanski klub osvoji prvo mjesto, onda zaslužuje riječi pohvale. Turnir koji je i ove godine privukao na stotine djece raznih uzrasta te klubove diljem Europe, održao se na području Stobreča i Dugopolja u razdoblju od četvrtka, 2. svibnja do nedjelje 5. svibnja 2019. godine.

U konkurenciji U-10 nogometaši Jadrana (KS) osvojili su prvo mjesto, a put do titule nije bio nimalo lagan. U grupi D sastali su se sa ŠF Bambinosima iz Bosne i Hercegovine, Imotski 1991, NK Primorac 1921 i NK Pomak. Bila je to najneizvjesnija grupa u kojoj su prve tri momčadi imale po devet bodova, a Jadran (KS) je zahvaljujući boljoj gol razlici završio kao drugi i prošao dalje.

Kosovski FC Olti bio im je lak protivnik u četvrtfinalu, rezultatom 5:0 uz tri pogotka Alda Jerkunice plasirali su se u polufinale. Tamo ih je čekao ogled s poljskim klubom Zaglebie Lubin. Tvrda utakmica završila je bez pogodaka, pa su se u ruletu jedanaesteraca kao precizniji pokazali Kaštelani. Ista stvar bila je i u finalu protiv još jednog poljskog kluba, Gornika Zabrze. Konačnih 4:3 na penalima donio je veliko slavlje mladih Sućurana.


KOMENTARI: