hren
 

Odigrana je prva utakmica finalne serije između Mladosti i Kaštela. U Domu odbojke slavila je domaća ekipa rezultatom 3:1.

Mladost – Kaštela 3:1
(25:20, 27:25, 23:25, 25:22)

Iscrpna dva sata trajalo je nadmetanje dviju najboljih ekipa u Hrvatskoj. Pobijedila je favorizirana Mladost, ali 'Malene' nisu ostale 'dužne'. Kaštela je bolje otvorila utakmicu, imala inicijativu do 11:8, nakon čega slijedi 10:1 serija Mladosti. Bio je to dovoljan zalog domaćinu za 1:0 u setovima. Nakon toga Kaštelanke su djelovale puno konkretnije, bile stalno 'u utakmici' te prisilili domaćina na produžetak. Mladost je ipak izvukla bolji kraj i povela s 2:0. No, tada su Kaštela napravile iskorak kojeg su propustile u prethodnom setu pa su s 25:23 uzdrmale redove domaćina. Odličnim startom u četvrtom setu naslutile su moguće izjednačenje, ali 4:0 i 11:6 nije bilo dostatno 'Malenima' da to i uspiju. Nekoliko grešaka u napadu te dekoncentracija u obrani dalo je prostor Mladosti da preokrene i dođe do pobjedničkog trećeg seta. Unatoč porazu, Kaštelanke mogu biti zadovoljne te su ovim pokazale kako finale može biti itekako neizvjesno.

Obje ekipe u svojim redovima imale su po dvije igračice koje su briljirale. Kod Mladosti to su bile Butigan i Šunjić sa po 17 poena, dok je kod gostujućih igračica napad predvodio tandem Stanović-Vukić sa 22 i 23 poena.

Mladost:Matić, Pavičić, Kačić Bartulović, Butigan, Rajković, Štimac, Grbavica, Volmut, Pažin, Freund, Lukić, Šunjić, Vrbanc, Jurišić. Trener: Saša Ivanišević

Kaštela:Ninčević, Stanović, Prkačin, Ljulj, Rimac, Karaula, Rodin, Glavina, Kutrović, Sudar, Matas, Stojan, Vukić, Zelalija. Trener: Zoran Grgantov

 

KOMENTARI: