hren
 

U subotu su odigrane prve polufinalne utakmice doigravanja za prvakinje Hrvatske u odbojci. Domaće ekipe ostvarile su pobjede, pa će tako HAOK Mladost i OK Kaštela u uzvratu braniti prednost.

Kaštela – Olimpik 3:1
(25:19, 26:24, 20:25, 25:16)

Kaštel Stari, Gradska dvorana
Suci: Ksenija Jurković, Jasmin Ramić

Veliku pobjedu pred uzvrat ostvarile su odbojkašice Kaštela u prvoj polufinalnoj utakmici doigravanja. Pobjeda od 3:1 velik je kapital za uzvrat u srijedu, a s obzirom na pruženu igru promiču se u favorita. Odlučan start domaćina doveo ih je do prednosti koju  su bez problema sačuvale do kraja seta. Gošće su prvi put povele na utakmici na početku drugog seta, koji je tek nakon malog pripetavanja pripao 'Malenama'. One su dugo lovile zaostatak nad Olimpikom, koji je na trenutke iznosio 11:16. Gošće su imale čak i tri set lopte (21:24), n s pet poena zaredom na krilima Stanović i Ninčević eto 2:0 na semaforu.

Olimpik je u trećem setu uzvratio za propuštenu priliku u drugom. Ovoga puta one su se našle u poziciji lova na rezultat, bilo je 5:1 pa također 16:11, ali gošće ipak smanjuju na 2:1. Priča na sreću domaćina nije imala napeti kraj. Agresivan start u četvrtom setu doveo je OK Kaštela do prednosti od 12:6, a zatim i na 17:12, koju više gošće nisu mogle pratiti.

Uzvrat je u srijedu u Zagrebu.

Kaštela: Ninčević (9), Stanović (24), Prkačin (10), Ljulj, Rimac (11), Karaula, Glavina, Papić, Kutrović (2), Sudar,  Matas, Stojan, Vatrov, Vukić (16). Trener: Zoran Grgantov

Olimpik: Štaka (2), Bilogrević, Šandrk (3), Toplek, Deak (3), Radanović (8), Martinčić, Jularić (7), Barić (18), Krmpotić, Kliman (4), Grozdanić, Bazina (7). Trener: Frane Žanić

Polufinale:
Mladost – Rijeka 3:0
Kaštela – Olimpik 3:1

Foto: Goran Luetić


KOMENTARI: