hren
 

ČEKAMO OBJAŠNJENJE IZ SAVEZA
Nakon dvije uspješne godine, kormilar hrvatske seniorske odbojkaške reprezentacije Ivan Rančić, u četvrtak je odlukom Upravnog odbora Hrvatskog odbojkaškog saveza, smijenjen s mjesta izbornika. Za mnoge iznenađujuća, ali i razočaravajuća vijest.

Iako je pod njegovim vodstvom hrvatska muška odbojka doživjela značajan uspon, čelnici Saveza iz nepoznatih razloga donijeli su odluku o Rančićevoj smjeni, iako je do natjecanja Zlatne lige ostalo svega oko dva mjeseca. Upite o razlozima smjene uputili smo u HOS no službeni odgovor nismo još uvijek dobili, Tek neke neslužbene priče govore da su pojedinci kao razlog naveli činjenicu da se reprezentacija nije plasirala na Europsko prvenstvo, dok druge informacije govore o različitim zakulisnim igrama u samom Savezu, gdje je godinama sprega politike i odbojke nezaobilazna.

Ivan Rančić, dugogodišnji  je trener i bivši igrač kaštelanske Mladosti  s kojom je osvojio više državnih naslova, a njegovim izborom za hrvatskog selektora u ožujku 2017. godine, priznala su se njegova osobna postignuća kao igrača i trenera, ali i dalo mjesto koje zaslužuje kaštelanskoj odbojci.

Sam Rančić s kojim smo razgovarali, vidljivo je razočaran ovakvom iznenađujućom odlukom, no nije želio davati nikakve službene izjave o cijelom slučaju, iz jednog, kako kaže za njega važnog razloga, utakmice Mladosti i Rijeke, koja slijedi ove subote.

- Ne želim da se ova priča o mojoj smjeni provuče i baci mrlju na ovu utakmicu, kada je momcima potreban sav fokus kako bi zabilježili važnu pobjedu u polufinalu doigravanja. Isto tako želio bi i da fokus javnosti u ovom trenutku bude na ovoj utakmici, koja će, nadam se, ispuniti dvoranu u Kaštel Starom, u subotu u 19.30 sati. Podržite naše mlade odbojkaše ka njihovom putu prema finalu – poručio je Rančić te naveo kako će za nekoliko dana održati službenu konferenciju za medije na temu njegove smjene.

Inače, na svom facebook profilu Rančić je napisao „Šampion je onaj koji ustaje kad ne može". Danas sam smijenjen s funkcije Izbornika odbojkaške reprezentacije Hrvatske. Hvala svima koji su mi pomogli na mom kratkom putu, a onima koji su se trudili da me smjene također hvala, jer su me dodatno ojačali. Iznad svih Hrvatska!"

Nadležni u Savezu, na svojim službenim stranicama, nisu napisali još ništa.


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij