hren
 

U uzvratnoj utakmici četvrtfinala odbojkaškog doigravanja za prvaka Hrvatske OK Kaštela slavila je s 3:2 i tako obranila prednost iz prve utakmice.

Osijek – Kaštela 2:3
(17:25, 13:25, 25:19, 26:24, 5:15)

Osijek, dvorana Jug
Suci: Damir Pišćak, Damir Horvat

'Malene' su znale da dolazak u Osijek neće baš biti lagan. U prvoj utakmici dobro su se namučile kako bi ostvarile prednost, a još teže bilo je i u uzvratu. Premda su prva dva seta nagovješćivala lagan završetak susreta i miran ulazak Kaštelanki u polufinale, scenarij se u trećem i četvrtom setu zakomplicirao.

Nakon uvodnih 8:1 i 10:3 Kaštelanke su bez većih poteškoća došle do 1:0 u setovima. U drugom setu Osječanke su imale vodstvo do 8:6, a onda je uslijedila 'paljba' kaštelanskog napada do uvjerljivih 25:13 i visokih 2:0.

Međutim, hrabre Osječanke pružile su još jedan sjajan otpor. Kao da su krenule u 'sve ili ništa', svjesne da ne mogu ništa izgubiti. I upor im se isplatio. Dominantan treći set doveo ih je do 2:1 u setovima, a u četvrtom setu uspjele su izdržati nalete gostujućeg napada i iskoristiti svaku 'rupu' u obrani Kaštela.

U petom setu ipak nisu došle do senzacionalnog preokreta, samo pet poena bilo je nedovoljno za bilo što, dok su 'Malene' proslavile itekako iscrpnu pobjedu. Posebno treba istaknuti sjajan gostujući napad u izvedbi Stanović-Vukić koje su donijele nevjerojatnih 59 poena.

Osijek: Kainz, Đurić (17), Karatović (9), Lovrić, Štebih, Krivić (15), Grahovac, Merkaš, Šimunec, Gadžić (4), Žulj, Jurić (7), Hodić, Matković (4). Trener: Miroslav Đekić

Kaštela: Ninčević (4), Stanović (33), Prkačin (9), Ljulj, Rimac (7), Karaula, Glavina, Papić, Kutrović (2), Sudar,  Matas, Vukić (22). Trener: Zoran Grgantov

Četvrtfinale:
Osijek – Kaštela 1:3 (0:3)
Brda – Olimpik  (2:3)
Split – Mladost, nedjelja (0:3)
Enna Vukovar – Rijeka, nedjelja (0:3)

* U zagradama su rezultati prve utakmice


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij