hren
 

U derbiju 12. kola, zaključnog kola uoči doigravanja, zagrebačka Mladost još je jednom svladala kaštelansku Mladost. No, ovoga puta Kaštelani su pokazali pravi otpor u pet setova.

Mladost Ribola Kaštela – Mladost 2:3
(19:25, 25:18, 23:25, 25:18, 9:15)

Kaštel Stari, Gradska dvorana
Suci: Milan Rajković, Goran Brozić

Dvije najbolje momčadi lige na pravi su se način 'zagrijale' pred prve utakmice doigravanja za naslov prvaka. Zagrepčani su u Kaštela došli sa stopostotnim nizom, a premda su i nakon ove utakmice ostali neporaženi ipak su jedan bod 'ostavili' u Kaštelima zbog dobrog otpora domaćina.

Kaštelani su otvorili utakmicu vodstvom od 6:4. To je bilo posljednje njihovo vodstvo u prvom setu jer je tada uslijedila gostujuća serija 11:4, koja je očekivano vodila prema 0:1. Puno uvjerljivije domaća momčad izgledala je u drugom setu u kojem su se na samom početku uspjeli odmaknuti na 10:4. Prednost od šest poena bila je nedostižna čak i za Zagrepčane.

Najzanimljiviji bio je treći set koji je bitno određivao nastavak susreta. Premda je Mladost Ribola Kaštela još jednom dobro ušla u set te stalno vodila s najmanje dva razlike, pri 16:14 gosti rade seriju 5:1 i totalno preokreće smjer susreta. Kaštelani su imali izjednačenje kod 23:23, no gosti to nisu prepustili slučaju.

Mladost Ribola Kaštela nije se predala. Odmah je na početku osvojila šest poena, a zatim povisila na 10:2, pa je bilo očigledno da će utakmica u peti set. U tom odlučujućem setu ipak je prevladala veća kvaliteta gostiju, no pred početak doigravanja ova nam je utakmica pokazala da Zagrepčanima ipak neće biti tako lako doći do naslova.

Mladost Ribola Kaštela: Višić, Rupert, Perić, Kulušić, Vanegas, Matoković, Krivić, Šuker, Zeljković, Cikojević, Jo. Melvan, Pervan, Bašić. Trener: Ivan Rančić

Mladost: Đirlić, Sabljak, Radoš, Nikačević, Mitrašinović, Bakonji, Sedlaček, Šarčević, Jurić, Prlić, Marelić, Krnić, Dukić. Trener: Radovan Malević

12. kolo:
Mladost Ribola Kaštela – Mladost 2:3
Rijeka – Mursa Osijek 3:0

Tablica 1. skupine:
Mladost                 12  +23  35
Mladost Ribola Kaštela  12   +0  18
Rijeka                  12   -5  16
Mursa Osijek            12  -28   3


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij