hren
 

U posljednjoj utakmici regularnog dijela Superlige odbojkašice Marine Kaštela s 3:1 su svladale Poreč. Budući da je Marina završila na trećem mjestu te neće u doigravanje, to znači da su one ovim rezultatom zaključile svoju sezonu.

Marina Kaštela – Poreč 3:1
(25:23, 25:20, 24:26, 25:19)

Kaštel Stari, Gradska dvorana
Suci: Goran Brozić, Milan Rajković

Rekordno mlada ekipa Marine Kaštela svoju sezonu završila je prije svih ostalih. Pobjedom protiv Poreča rezultatom 3:1 potvrdile su svoje treće mjesto u 2. skupini koja ne vodi u doigravanje ni za prvaka niti za ostanak. U toj utakmici Marina je imala dobro postavljene protivnice, koje su ih 'pošteno' namučile. U prva tri odigrana seta obje ekipe prešle su prag od dvadeset poena s jedne i s druge strane. Posebno valja istaknuti prvi set u kojem su Porečanke dugo držale vodstvo, na momente i po pet razlike, ali uporne Marinke uspjele su preokrenuti za 1:0. Marina je uspjela i poduplati to vodstvo, da bi ih do čiste pobjede spriječile gošće s osvojenim trećim setom. Ipak, u četvrtom se Marina potrudila pobjeći gošćama 'na vrijeme' te s 25:19 ostvariti pobjednički treći set.

Marina Kaštela: Karadža, Botić, Subašić, Stermole, Šolić, Dežulović, Rožić, Teklić, K. Zdilar, Ćopić, Jureta, J. Zdilar, Terzievska, Brakus. Trener: Milorad Krunić

Poreč: Vranjanin, Brajković, Bertagia, Banko, Ipša, Scoria, Plazanić, Pauletić, Nikačević. Trener: Miodrag Stojaković

12. kolo:
Poreč – Enna Vukovar 1:3
Brda – Marina Kaštela 3:0

Tablica:
Enna Vukovar    12  +19  29
Brda            12   +4  19
Marina Kaštela  12   +0  18
Poreč           12  -23   6


KOMENTARI: