hren
 

Utakmicom  između OK Brda i OK Marine Kaštela rasplela se situacija u 2. skupini Superlige za seniorke. Splićanke su pobjedom od 3:0 osigurale doigravanje, a mlade Marinke zadovoljit će se trećim mjestom.

Brda – Marina Kaštela 3:0
(25:21, 25:22, 25:18)

Split, dvorana OŠ Ravne njive
Suci: Dinko Ninić, Ivica Špadina

Derbi utakmica susjednih rivalki završio je pobjedom Splićanki. Bio je to rezultatski napet dvoboj u kojima su domaće igračice bile s(p)retnije. Iako rezultat od 3:0 govori jednu priču, situacija je lako mogla biti drugačija.

Marinke su odlično otvorile utakmicu, imale vodstvo od 7:3, ali nisu uspjele zadržati tu prednost do kraja. Splićanke su se dva puta vraćale – prvo su izjednačile na 7:7, a onda su uspjele nadoknaditi i bijeg Marinki sa 13:13 na 13:17. Serijom 6:0 stigle su do vodstva koje su potom pretvorile u osvojen set.

Najzanimljiviji bio je drugi set u kojem su obje ekipe nekoliko puta vodile i rezultatski se držale blizu. Međutim, domaća ekipa uspjela je zadržati veću mirnoću u završnici i poentirati za visokih 2:0. Dobar početak Marine i u trećem setu nije urodio plodom. Iz vodstva 9:6 ubrzo su na semaforu gledale zaostatak od 13:21 i to je za njih bio kraj nadanja bilo kakvih bodova.

Brda: Giutović, Maretić, Katunarić, Mrduljaš, Kolarić, Dešković, Renko Ilić, Vukasović, Maretić, Klarić, Garac, Žižić, Bogdanović, Zekanović. Trener: Antonella Družijanić

Marina Kaštela: Karadža, Botić, Subašić, Stermole, Šolić, Dežulović, Rožić, Teklić, K. Zdilar, Ćopić, Jureta, J. Zdilar, Terzievska, Brakus. Trener: Milorad Krunić

11. kolo:
Poreč – Enna Vukovar 1:3
Brda – Marina Kaštela 3:0

Tablica:
Enna Vukovar    11 +17  26
Brda            11  +6  19
Marina Kaštela  11  -2  15
Poreč           11  -21  6


KOMENTARI: