hren
 

PET MEDALJA ZA KAŠTELANE
Kaštelanski judaši svoje sugrađane redovno obraduju dobrim rezultatima pa je tako bilo i ovog vikenda, kada su JK Dalmacijacement i JK Kaštela nastupali na seniorskom prvenstvu države u Zagebu, odakle su se vratili s jednim zlatom, jednim srebrom i tri brončane medalje.

U dvorani Sutinska vrela u Podsusedu okupilo se 115 judaša i 43 judašice iz 33 hrvatska kluba, a nakon iznimnih i često neizvjesnih borbi, najbolje rezultate ostvarili su JK Zagreb, JK Istarski borac iz Pule te JK Solin.

Kaštelanski judaši i judašice i ovog su puta ostvarili odlične rezultate, a posebno se to odnosi na judaša JK Dalmacijacement Marina Jerkunicu, koji je u kategoriji do 90 kg bio bolji od svih svojih protivnika te se zasluženo okrunio titulom prvaka države u svojoj kategoriji. Treba napomenuti da je Jerkunica u finalu pobijedio poprilično iskusnijeg Denisa Beljića iz JK Lika.

Anti Batiniću, u kategoriji poviše 100 kg, na put tituli stao je tek judaš AJK Student iz Splita Marko Kumrić pa je Batinić bogatoj riznici do sada osvojenih medalja pridružio i ovogodišnje državno srebro.

Do brončanih medalja na ovom su prvenstvu stigli judaši JK Kaštela Luka Zorotović u kategoriji do 60 kg,  Maja Franić do 78 kg i Nikola Zorotović u kategoriji do 60 kg.

Plasmane su ostvarili i njihove klupske kolege Ante Barać, Jelena Brešković, Lucija Brešković, Luka Milin, Nina Perišić i Ivan Škomrlj, kao i Katarina Krišto i Dora Šunjerga iz JK Dalmacijacement, osvojivši peta mjesta. Ivan Stojković iz JK Kaštela na kraju natjecanja bio je sedmi.

Foto: JK Kaštela i JK Dalmacijacement

 


KOMENTARI: