hren
 

U subotu je odigrana prva utakmica 9. kola 2. skupine Superlige između Enne Vukovar i Marine Kaštela. Domaće odbojkašice bile su bolje s uvjerljivih 3:0. OK Kaštela svoju utakmicu 1. Skupine igra u nedjelju protiv Rijeke.

Enna Vukovar – Marina Kaštela 3:0
(25:17, 25:14, 25:13)

Vukovar, dvorana D. Tadijanović
Suci: Bojan Bardić, Anto Mijić

Bitka za opstanak Marine Kaštela dodatno se zakomplicirala nakon drugog uzastopnog poraza. Poraz protiv Enne Vukovar i nije toliko iznenađujući, s obzirom na dobre partije koje Vukovarke pružaju ove sezone. Zasluženo su vodeće u 2. Skupini s daleko više bodova od ostalih, a zašto je to tako pokazale su protiv Marine.

Već su na otvorenju prvog seta imale nevjerojatnih 10:0, a iz tog golemog početnog zaostatka gošće jednostavno nisu mogle izaći. Tempo domaće ekipe nije se nastavio pri početku drugog seta, pa je Marina samo na kratko imala vodstvo od 3:1. Nakon toga Enna Vukovar ipak uspostavlja još jednu dominaciju parketom koja zastaje na 25:14. Gotovo slična stvar dogodila se i u trećem setu, ovoga puta Enna je još brže i efikasnije stigla do pobjedničkog seta.

Marina, pak, ostaje poražena nestrpljivo očekujući dvoboj OK Brda i Poreča, koji će u mnogo čemu usmjeriti daljnju borbu kaštelanske ekipe za opstanak.

Enna Vukovar: Mujan, Pejaković, Ćirić, Vučković, Nikšić, Majer, Polak, Derić, Bilić, Savić, Kovač, Lukić. Trener: Ivana Džamarija

Marina Kaštela: Botić, Subašić, Stermole, Dežulović, Rožić, Teklić, K. Zdilar, Ćopić, Jureta, J. Zdilar. Trener: Milorad Krunić

9. kolo:
Enna Vukovar – Marina Kaštela 3:0
Poreč – Brda, nedjelja

Tablica:
Enna Vukovar    9  +18  23
Marina Kaštela  9  -2  12
Brda                   8  -3  10
Poreč                 8  -13  6


KOMENTARI: