hren
 

KADETSKI KUP U ITALIJI
Prošlog je vikenda kaštelanska judo ekspedicija sudjelovala na natjecanju Europskog kadetskog kupa u talijanskoj Follonici, a činili su je Katarina Krišto iz JK Dalmacijacement, koja se na tom natjecanju okitila srebrnom medaljom te četvero judaša JK Kaštela.

Na Europskiom kupu za kadete u Follonici sudjelovalo je 590 natjecatelja iz 28 zemalja.

Trener JK Dalmacijaccement Josip Barić na natjecanje je odveo  Katarinu Krišto koja je nastupala u kategoriji do 63 kg, u kojoj je priliku za neku od medalja tražilo čak 45 kadetkinja.
U prvoj borbi Katarima je iponom pobijedila  Talijanku Matilde Ceci, a iponom je uspješno završila i drugu borbu protiv nizozemske judašice Lieke Dreks. U trećoj borbi Katarina wazarijem pobjeđuje još jednu Nizozemku Kamille Nalbat, a u polufinalu  iponom pobjeđuje  Danae Schneider, također  iz Nizozemske. Finalnu borbu Katarina je imala protiv Ruskinje Tatiane Guzun, no ovog puta Ruskinja je bila bolja.
Ovim rezultatom mlada članica JK Dalmacijacement zauzela je prvo mjesto na svjetskoj rainking ljestvici za kadete te izborila normu za Europsko kadetsko prvenstvo u Waršavi ove godine.

- Nakon ozljede i napornog rada Katarina se vratila u dobru formu i odličnim rezultatom započela novu natjecateljsku sezonu u kojoj je čeka svjetsko i europsko kadetsko prvenstvo, Olimpijada mladih te europski kupovi za juniore. Sretni postignutim rezultatom želimo Katarini uspješan put do najviših ciljeva ove sezone – kazao je trener Barić.

Trener JK Kaštela Boško Rozga na ovom je natjecanju vodio četvoricu mladih judaša, Ivana Škomrlja i Nikolu Zorotovića, koji su se natjecali u kategoriji do 55 kg, Roka Škomrlja u kategoriji do 66 kg te Luku Milina u kategoriji do 81 kg.

Ivan Škomrlj prvu je borbu izgubio protiv Mađara Dominika Pomazia te nije imao popravnih borbi.

Nikola Zorotović u prvoj borbi je  ipponom pobijedio Francuza Louisa Cleca, no u drugoj borbi gubi  od mađarskog judaša Balinta Gombasa, čime je završio svoj nastup na natjecanju.
Treći predstavnik JK Kaštela, Roko Škomrlj u prvom je nastupu izgubio od Rusa Adama Tsechoeva, kasnijeg pobjednika u kategoriji do 66 kg, a bolje sreće nije bio ni u popravnoj borbi protiv Slovenca Luke Tropana.
Od kaštelanskih predstavnika posljednji je na tatami izašao Luka Milin koji u prvoj borbi nije uspio savladati ruskog judaša Iliasa Murzabekova.

- Naši članovi borili su se srčano i predano, ali značajniji rezultat je izostao. No, bez obzira na rezultat, zadovoljni smo pokazanim od strane naših članova i vjerujemo kako će na nekom idućem međuanrodnom natjecanju plasman biti daleko bolji - komentirali su  u JK Kaštela.


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij