hren
 

Prvo kolo drugog dijela prvenstva za 1. skupinu bio je bez iznenađenja. Obje Mladosti bile su bolje od svojih protivnika – Kaštelani od Murse rezultatom 3:1, a Zagrepčani od Rijeke rezultatom 3:0.

Mladost Ribola Kaštela – Mursa Osijek 3:1
(25:16, 24:26, 25:18, 25:20)

Kaštel Stari, Gradska dvorana
Suci: Toni Ivković, Ante Jukić

Mladost je i dalje na pobjedničkoj trasi. Pobjedom protiv Murse rezultatom 3:1 učvrstili su drugu poziciju te se tako odmaknuli na četiri boda prednosti nad trećeplasiranom Rijekom. Pobjeda protiv Murse nije dolazila u pitanje, pa čak i kad su gosti uspjeli uzeti drugi set. Gosti su se dobro držali i u prvom setu, pa i u trećem i četvrtom, no svaki put je kvaliteta i iskustvo bila na strani domaće momčadi. Tako je u prvom setu pri rezultatu 13:13 Mladost napravila seriju poena koja ih je gurnula u vodstvo od 1:0. I u drugom su domaći vodili, no tek pred kraj Mursa uspijeva preokrenuti za izjednačenje.

Mladost je u treći set ušla puno ozbiljnije, što se pokazalo na parketu uvjerljivim vodstvom. Poeni su sjedali na 'konto' domaćih koji su zasluženo poveli s 2:1. U četvrtom setu Mursi je pripao prvi dio. No, kad su ispustili prednost od 8:3 do 11:11, tad se već dalo naslućivati kuda ide set. To se ubrzo pokazalo – Mladost prva stiže do broja 25 za konačnih 3:1.

Mladost Ribola Kaštela: Višić, Rupert, Perić, Kulušić, Vanegas, Matoković, Krivić, Glaurdić, Zeljković, Cikojević, Jo. Melvan, Pervan, Palić, Bašić. Trener: Ivan Rančić

Mursa Osijek: Bešlić, Brandić, Ilić, Kraljević, Gubić, K. Šućur, Šimunić, J. Šućur, Teppert, Odobašić, Majer, Stanković. Trener: Zvonimir Bogdanović

7. kolo:
Mladost Ribola Kaštela – Mursa Osijek 3:1
Rijeka – Mladost                                    0:3

Tablica 1. skupine:
Mladost                          7  +20  21
Mladost Ribola Kaštela  7  +3  12
Rijeka                             7  -5  8
Mursa Osijek                  7  -18  1


KOMENTARI: