hren
 

Ovog vikenda na rasporedu je 14. kolo odbojkaške Superlige, posljednje uoči početka drugog dijela natjecanja. Raspored ekipa za 1. i 2. skupinu već je zaključen u prošlom kolu, tek poneka utakmica imat će bodovnog značaja, ali ne za kaštelanske predstavnike.

Mladost Ribola Kaštela pobjedom protiv Rijeke u prošlom kolu osigurala je prijenos devet bodova u 1. skupinu drugog dijela natjecanja. Prije toga mora još odigrati utakmicu protiv Rovinja koja neće imati bodovnog značaja, ali će poslužiti za samopouzdanje, čuvanje pobjedničkog niza te možda za priliku onim igračima koji dosad nisu imali veću minutažu. Inače, Rovinj je posljednja momčad prvenstva sa samo jednom pobjedom u trinaest utakmica. Utakmica je po rasporedu u subotu s početkom u 16:30 sati u dvorani Gimnasium.

14. kolo:
Rovinj – Mladost Ribola Kaštela
Rijeka – Mladost
Centrometal – Sisak
Mursa Osijek - Split

Superliga (seniorke)

Odbojkašice Kaštela također mogu mirno ući u posljednje kolo jer su svoj posao odradile u posljednja četiri kola s četiri vezane pobjede. Nažalost, samo jedna od njih je protiv ekipa iz gornjeg dijela ljestvice pa će tako u drugi dio natjecanja prenijeti pet bodova. U posljednjem kolu igrat će gradski derbi koji će biti samo stvar prestiža. Marina Kaštela ne bilježi dobre rezultate ove sezone, ali su opet uspjele izboriti tri pobjede protiv ekipa iz donjeg dijela ljestvice. Tako će s devet bodova nešto lakše ući u borbu za opstanak, no opet ih čeka šest utakmica u kojima će im sudbina biti neizvjesna. Utakmica je po rasporedu u subotu s početkom u 18:45 sati u gradskoj dvorani u Kaštel Starom.

14. kolo:
Kaštela – Marina Kaštela
Rijeka – Olimpik
Poreč – Brda
Mladost – Enna Vukovar


KOMENTARI: