hren
 

Polako se raspliće situacija oko toga tko će se boriti za bolje mjesto u doigravanju, a tko će pak u borbu za opstanak. Mladost Ribola Kaštela na svom parketu protiv Rijeke lovi drugo mjesto, a nakon njih će se odigrati dvoboj Kaštela i Rijeke u ženskoj konkurenciji. OK Kaštela gostuje u Vukovaru.

Prvo pa – muško! Tako kaže jedna izreka u kojoj se odbojkaši Mladosti Ribole Kaštela mogu pronaći. Naime, u prvoj službenoj utakmici nove kalendarske godine u njihovu dvoranu stiže Rijeka, ozbiljni konkurent za prvaka i trenutno drugoplasirana momčad prvenstva. Riječani u dvanaest utakmica bilježe čak jedanaest pobjeda, jedan jedini poraz doživjeli su od vodeće Mladosti. Kaštelani za njima zaostaju pet bodova, a za Zagrepčanima duplo više. Premda su sigurni na trećoj poziciji, ambicije Mladosti Ribole Kaštela sigurno 'pucaju' na više. No, za to trebaju ići na pobjedu. Utakmica je po rasporedu u subotu u 17 sati u dvorani u Kaštel Starom.  

13. kolo:
Split – Rovinj
Sisak – Mursa Osijek
HAOK Mladost – Centrometal
Mladost Ribola Kaštela – Rijeka

Superliga (seniorke)

Marina Kaštela pobrinut će se za dvostruki kaštelanski dvoboj s Rijekom. Nakon muške odbojke, u subotu u dvorani u Kaštel Starome s početkom u 19:30 sati na parket će seniorke. Riječanke su u dobroj formi, trenutno su na trećoj poziciji koju u zadnje dvije utakmice pred drugi dio natjecanja mogu popraviti, ali i izgubiti. Marinu Kaštela, pak, čeka izvjesna borba za opstanak u ligi pa im bodovno ovaj dvoboj neće pretjerano značiti osim za samopouzdanje.

S druge strane, odbojkašice Kaštela u dvoboju s Ennom Vukovar mogu i matematički potvrditi ulazak u skupinu A drugog dijela natjecanja. Trenutno su šest bodova ispred petoplasirane Enne, a eventualnom pobjedom Kaštelanke mogu nastaviti 'puhati za vratom' Rijeci i Olimpiku. Utakmica je u subotu u 19 sati u dvorani OŠ. Dragutina Tadijanovića u Vukovaru.

13. kolo:
Enna Vukovar – Kaštela
Brda – HAOK Mladost
Olimpik – Poreč
Marina Kaštela – Rijeka


KOMENTARI: