hren
 

U ORGANIZACIJI JUDO KLUBA DALMACIJACEMENT
Iz 11 zemalja, preko 500 djece i 70 trenera sudjeluje na Međunarodnom judo kamp treningu koji se održava u Gradskoj dvorani na Sokolani u Sućurcu. Na šesti po redu judo kamp stigli su klubovi iz Nizozemske, Ukrajine, Poljske, Slovačke, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Albanije, Kosove, Grčke i Hrvatske, ujedno sudjeluju kadetska, juniorska i senorska reprezentacija BiH i Hrvatske.

-Iz godine u godinu ovaj kamp okuplja sve više sudionika i što nas posebno raduje sve više kvalitetnih judaša. Na ovom kampu imamo sigurno desetak europskih i svjetskih medalja. Kad smo krenuli s kampom na inicijativu nekih naših prijatelja iz Slovenije  i BiH, tada nas je bilo oko 150 iz tri zemlje, a sad nas je preko 500 iz 50 klubova i jako smo zadovoljni- kazao je  Josip Barić, trener JK Dalmacijacement i voditelj trenig kampa.

-Radimo i dalje na kvaliteti judaša, cilj nam je da dovedemo što više reprezentativaca, mislim da je trenutačno u ovoj regiji, u Hrvatskoj i okolici i u ovom dijelu Europe ovo najjači i najbrojniji kamp – zadovoljno je istaknuo Barić i dodao da su ponosni na 2018. godinu jer imaju, kako je kazao, čak šest medalja sa europskih kupova, također seniorskih medalja te da vide napredak iz godine u godinu.

- Treniram ovdje na kampu sa odličnim judašima kojih je iz godine u godinu sve više i sve su bolji, a ovogodišnji kamp je nadmašio i sva moja očekivanja jer nisam očekivala da će biti ovoliko kvalitetnih natjecatelja kazala je – članica hrvatske judo reprezentacije u kadetima, Katarina Krišto iz JD Dalmacijacement koja je ujedno i državna prvakinja u seniorima i kadetima, viceprvakinja Hrvatske u mlađim seniorima.  Ima tri zlatne medalje s europskih kupova prošle godine te jednu srebrenu i brončanu medalju s kadetskih europskih kupova.

Iako je krenula trenirati relativno kasno, kako je kazala, s deset godina, ali upornim trudom i radom nakon pet godina treninga, od toga tri godine intenzivnog treninga, postigla je ove odlične rezultate.

-Treniram dva puta dnevno, vikendom nema pauza, stalno sam na putu jer za pravi rezultat treba puno odricanja i trebamo podršku kako kluba i roditelja teko i škole jer nam izlaze u susret zbog brojnih izostanaka i imaju razumijevanja za nas. Sad sam imala pauzu od dva tjedna i ovaj kamp mi je super da se pripremim jer sad idemo i na Olimpijski trening kamp u austrijski Mittersill – katala je Krišto.

Vrhunske  rezultate postiže i judašica iz splitskog JK Pujanke, Barbara Matić koja je dvostruka juniorska svjetska prvakinja i jedina olimpijka na OI u Riu.

-Kamp je super jer okuplja kvalitetne judaše i na početku je godine što je dobro jer nas očekuje Olimpijski kamp i dobra je priprema za ulazak u novu godinu – kazala nam je Matić i dodala da uz treninge na ovom kampu kad imaju malo slobodnog vremena  druže se i s ostalim judašima i razmijenjuju svoja iskustva. Barbara je stekla veliko iskustvo u 17 godina treniranja te je judo, kako je kazala, jedini sport kojim se bavila te je one koji su zainteresirani pozvala da im se pridruže u klubu.

-Ponosni smo da je u Kaštelima organiziran jedan ovako jaki judo kamp, imala sam prigodu otvarati dosadašnje kampove i vidim kako idu prema naprijed. Moram se pohvaliti da Zajednica sportskih udruga Kaštela prati i nagrađuje judo jer je prepoznatljiv sport u našem gradu. Imamo jako puno kategoriziranih sportaša upravo iz juda, mi smo jedan od rijetkih gradova koji jednokratno nagrađuju svoje kategorizirane sportaše. Dio sredstava je ostavljen za posebne uvjete, odnosno kao rezerva  gdje se klubovi natječu za organizaciju ovakvih i sličnih kampova- poručila je predsjednica Zajednice sportskih udruga Kaštela, Mirjana Milić.

Da je naš grad prepoznat po brojnim sportskim aktivnostima te da su naši sportaši vrlo uspješni i vraćaju se kući s brojnim medaljama, a isto tako i judaši s ponosom je istaknula i dogradonačelnica Kaštela, Jadranka Matok- Bosančić.

-Grad Kaštela već šestu godinu tradicionalno organizira ovaj međunarodni kamp, ove godine je još veći broj sudionika. Nadam se da će na ovom kampu koji traje tri dana, osim što će izmjeniti svoja iskustva, vještine, da će biti u jednom prijateljskom okruženju i da će se vratiti kući sa željom da se ponovno jednom vrate  u Kaštela ili kao sportaši ili kao turisti – kazala je dogradonačelnica Matok-Bosančić koja je otvorila kamp. Svim sudionicima zaželjela je i sretnu  Novu 2019. godinu, da im bude ispunjena brojim sportskim uspjesima, medaljama te da se vide i sljedeće godine.

Foto: Luka Ištuk

 


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij