hren
 

REZIME GODINE
Na kraju godine donosimo vam kratki rezime sportskih klubova u Kaštelima u protekloj 2018. godini. Nakon nogometa i rukometa nastavljamo s košarkom, a jedini klub je Ribola Kaštela koja se natječe u Prvoj muškoj ligi.

Kaštelani ovu godinu neće pamtiti po dobrome, ali se može reći da se dobro nazire. Izrazito težak niz od deset uzastopnih poraza na koncu prošle godine Ribola je nastavila i u ovoj. Uz to, klub je još do kraja sezone doživio tri poraza sa preko pedeset koševa razlike. Niz je u međuvremenu prekinut domaćom utakmicom protiv Alkara kada su slavili sa 73:64. Nakon dvije utakmice uslijedile su dvije uzastopne pobjede (Zagreb i Hermes), pa se na kratko rodila ideja o mogućem ostanku. No, ono se ubrzo ugušilo u sivilo momčadi koja nije dorasla s najboljim klubovima u državi.

Činilo se kako će biti bolje u nižem rangu, u novoformiranoj Prvoj muškoj ligi. No, početak je bio daleko od očekivanog. Ponovo su se nizali porazi, pa je uprava prekinula suradnju s trenerom Žitkom i dovela Damira Rančića. Pod njegovom palicom momčad kao da je doživjela preporod. U pet utakmica upisali su četiri pobjede i tako stvorili podlogu za pobjednički mentalitet. Nažalost, godinu su ipak završili porazom, no s prikazanom igrom s novim trenerom vraća se vjera u povratak kaštelanske košarke.

Od ukupno dvadeset i sedam odigranih utakmica ove godine, Ribola je upisala samo osam pobjeda uz 19 poraza te koš razliku -237. Ovakav negativan niz najviše je posljedica izrazito loših rezultata u Premijer ligi prošle sezone.


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij