Bizaran slučaj dogodio se na XIV. Memorijalnom malonogometnom turniru Pere Brešan – Jeva koji se odigrava u školskoj dvorani u Trogiru u organizaciji kluba navijača Torcide Trogir.

Naime, pred četvrtfinalnu utakmicu turnira kaštelanski futsal klub „Bonito“ saznao je od organizatora da im jedan njihov igrač ne smije nastupiti iz razloga jer u privatnom životu navija za Dinamo. Da bizarnost bude veća, isti igrač uredno je nastupio u prve dvije utakmice, dok mu za treću nije bilo 'mjesta' jer organizatori, kako kažu, prije „nisu znali“ za to.

Kad su se članovi kluba „Bonito“ pozvali na pravilnik, rečeno im je da u pravilniku to pravilo ne postoji već da je riječ o 'nepisanom pravilu'. U međuvremenu je sporni igrač dobio nekoliko verbalnih prijetnji od nekolicine sa tribina, premda ni u kojem kontekstu za vrijeme turnira nije isticao 'svoj ljubljeni klub'.

Igrači Bonita potom su odlučili započeti utakmicu, koju su trebali odigrati protiv ekipe Putne, da bi nakon početnog sučevog zvižduka protestno mirno stajali na terenu te nakon prve minute otišli u svlačionicu.

Iako nije riječ o turniru velikog igračkog, momčadskog i organizacijskog kapaciteta, doista je bizarno da se na bilo kakvom memorijalnom turniru umjesto promicanja sporta u prvi plan stavi nešto što je – najblaže rečeno - nesportsko.


KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)

Izdvojeno

 
 

RAZVRSTAVANJE OTPADA
Razvrstavanjem do nižih računa i čistih Kaštela
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij
PRIKUPLJANJE SVIH VRSTA OTPADA U 2022.
Način prikupljanja miješanog, biorazgradivog i reciklabilnog otpada