hren
 

BUDUĆI ŠAMPIONI
Judo klub Kaštela već osmu godinu zaredom, organizira klupsko prvenstvo za najmlađe judaše u sumo borbama, kao i prvenstvo u poligonu, na kojima se ove godine okušalo više desetaka najmlađih članova kluba.

Prvenstva su se odvijala u dvorani centra Mir u Rudinama, a judašima, kojima je ovo bilo prvo natjecanje pomagali su i sudili treneri Boška Rozga, Jerko Mirković. Nenad Buzov i Ante Batinić.

Sumo borbe odvijale su se na dva borilišta veličine 3×3 metra, a cilj je bio izgurati protivnika izvan borilišta ili ga natjerati da bilo kojim dijelom tijela dotakne tlo. Pobjednik je bio onaj tko je prije ostvario tri boda, a borbe su se odvijale po principu svatko sa svakim u pojedinoj grupi.

Prvenstvo u poligonu sastojalo se od savladavanja bazičnih elemenata trčanja, preskakanja, puzanja, provlačenja, hodanja po klupi i slično. Oni s ostvarenim najboljim vremenom bili su pobjednici poligona.

Osim klupskog prvenstva, proteklog vikenda u Dubrovniku, član JK Kaštela i rukovoditelj suđenja Judo saveza Splitsko-dalmatinske županije Nenad Buzov produžio je sudačku licencu A kategorije dok su judaši Martina Žarković i Ivan Stojković položili sudački ispit te postali suci pripravnici.

Rezultati POLIGON
Rezultati SUMO BORBE

Foto: JK Kaštela


KOMENTARI: