hren
 

BOŽIĆNI FLAG FOOTBALL
Zanimljivo je bilo "na Dalmatinca" u Spinutu, šušur, graja, utakmice... privukli su pažnju prolaznika usprkos tmurnom i ne baš sjajnom vremenu subotnjeg dana. Stotinjak igrača iz 12 momčadi, od kojih neki s prigodnim "božićnim lookom", zaslužno je što je treći po redu Božićni flag footbal turnir "Morski vukovi i Split" uspio u potpunosti. U svakome pogledu. Brojnošću sudionika, zanimljivošću događaja i humanitarnim aspektom.

A došli su sa svih strana. Patriotsi su stigli iz Zagreba, Sharksi iz Dubrovnika, jedni i drugi već su dio tradicije ovog turnira, dok su se Whitesharks iz Rijeke prvi put ukazali u Splitu.

Dubrovčani su bili najveća atrakcija turnira "besprijekornim izgledom" i nastupom, Zagrepčani su prevalili veliki put i usprkos kvaru na vozilu i velikoj gužvi po cestama uspjeli stići na turnir i proči sve do finala, dok su Riječani na premijeri pokazali veliki potencijal.

No, džaba im svima, jer su senzacionalni pobjednici – Kaštelani! Njih samo petorica, Duje Grčić, Jan Morović, Ivan Ivančić, Ante Listeš i Luka Protega, neka im imena, zaslužili su, okupljeni u momčadi Bol State Parkers pomeli su konkurenciju i u finalu sa 64:58 pobijedili Zagreb Patriotse! A da stvar bude još luđa njih petorica su inače nogometaši, igraju balun, a u ovom američkom su se prvi put okušali. To je ta čuvena kaštelanska škola američkog nogometa...

Red natjecanja, red zezancije, bilo je svega. Okupili su se svih strana Hrvatske, pravi igrači i amateri zajedno, uz to i prikupili vrijednu donaciju za djecu splitskog doma Maestral. Odjeća, obuća, igračke, 25 punih vreća, istoga su popodneva uručeni djeci kako bi im na lica navukli još malo osmjeha u ove blagdanske dane.

Organizatori iz kluba Split Sea Wolves uspjeli su u potpunosti. Ponukani sjajnim iskustvima s ovog turnira odlučili su ne čekati sljedeći Božić za novo četvrto izdanje, već će u dane Sudamje organizirati proljetnu inačicu istoga, u sklopu proslave blagdana Svetoga Duje. Jedan godišnje malo je. Stotinjak natjecatelja i svi oni kojima pomoć ide zaslužuju više ovakvih događanja u gradu pod Marjanom.


Sudjelovali su
Bol State Parkers (Kaštela)
Zagreb Patriots
Rijeka Whitesharks
Đaferi u akciji
Ante lopovluk
Ladanjski klub Stinice
Washington Sentinels
Springboks
Drama Lokve
Shake'n bake
White aces
Livno Smugglers

Izvor: Slobodna Dalmacija


KOMENTARI: