hren
 

Deseto kolo odbojkaške Superlige za seniorke otvorile su u subotu popodne Kaštela Cemex i Poreč. Premda su gošće povele u prvom setu s uvjerljivih 25:12, nastavak utakmice pripao je domaćoj ekipi za zasluženu pobjedu.

Kaštela Cemex – Poreč 3:1
(12:25, 25:20, 25:6, 25:16)
Kaštel Stari, Gradska dvorana
Suci: Ivica Špadina, Dinko Ninić

Četvrtom prvenstvenom pobjedom Kaštela Cemex dodatno je učvrstila četvrtu poziciju na prvenstvenoj ljestvici. Kako je utakmica protiv Poreča počela mnogi su posumnjali u osvajanje bodova u ovoj utakmici. Uz nekoliko pogrešaka u pri smeču, Kaštela Cemex našla se u prvom setu na zaostatku od 10:4. To je dalo vjetar u leđa gostujućim igračicama koje su držale uvjerljiv razmak i mirno povele s 1:0.

Gošće su bile konkretnije i na početku drugog seta. Ponovo par dobrih poena donosi im vodstvo od čak 13:6, pa se u redovima domaćih upalio crveni alarm. Inicijatorica preokreta bila je Nika Stanović koja s nekoliko poena i uz podršku suigračica vraća set u egal pri 14:15. Samo par poena kasnije Kaštela Cemex stiže do prednosti koju pretvara u 1:1 u setovima.

Ono što nije prolazilo u prva dva seta kao da se vratilo u trećem – u petnaestak minuta završen je set s dominacijom koja je Porečankama dozvolila samo šest poena. Nošeni igrom, 'Malene' su zaključile pobjedu u četvrtom setu za konačnih 3:1.

Kaštela Cemex: Ninčević, Stanović, Prkačin, Ljulj, Rimac, Karaula, Rodin, Glavina, Papić, Matas, Stojan, Vatrov. Trener: Zoran Grgantov

Poreč: Vranjanin, Kljajić, Mažar, Ipša, Scoria, Burilo, Todorović, Pauletić, Levak, Nikačević. Trener: Miodrag Stojaković

10. kolo:
Kaštela Cemex – Poreč 3:1
Brda – Olimpik -:-
HAOK Mladost – Rijeka -:-
Enna Vukovar – Marina Kaštela -:-

Tablica:
HAOK Mladost    9  +24  26
Rijeka          9  +10  20
Olimpik         9  +10  20
Kaštela Cemex   10  +0  15
Brda            9  -7  9
Enna Vukovar    9  -8  9
Marina Kaštela  9  -13  6
Poreč           10  -16  6


KOMENTARI: