hren
 

Deseto kolo odbojkaške Superlige za seniorke i seniore donosi dalmatinski derbi između Splita i Mladosti Ribole Kaštela, te dvoboji Kaštela Cemexa i Marine Kaštela s ekipama iz donjeg dijela ljestvice.

Kaštelanski odbojkaši u utorak su odradili „generalnu pripremu“ pred dalmatinski derbi sa Splitom. Naime, u Nedelišću su protiv Centrometala unaprijed odigrali utakmicu 12. kola kojeg su svladali rezultatom 3:0. Utakmica sa Splitom druga je priča. Splitska momčad ima veliki potencijal, premda su u devet susreta upisali samo tri pobjede. Još mogu dostići četvrto mjesto, ali ako i ne uspiju za očekivati je da će zadržati status u ovoj ligi. Mladost se protiv njih u listopadu namučila (3:2), neće biti lako ni u subotu u 16 sati u dvorani OŠ Ravne njive.

10. kolo:
Rovinj – Centrometal
Mursa Osijek – Rijeka
Split – Mladost Ribola Kaštela
Sisak – HAOK Mladost

Superliga (seniorke)

Kaštela Cemex u prošlom kolu nije preživjela gostovanje kod Olimpika, pa će do kraja prvog dijela natjecanja trebati veći broj bodova za ulazak među prve četiri ekipe. Upravo zbog toga imperativna je utakmica protiv Poreča, ekipe koja je u devet susreta ubilježila tek dvije pobjede. Utakmica je po rasporedu u subotu u 17 sati u dvorani u Kaštel Starom.

Marina Kaštela u prošlom je kolu tek u petom setu prekinula crni niz poraza. Uspjeli su svladati ekipu Brda, a sad ih čeka gostovanje kod Enne Vukovar. Vukovarke se još muče u premijernom nastupu u Superligi, tri pobjede u devet utakmica nije obećavajući ishod, no ove sezone već su jednom bile bolje od Marine (2:3). Utakmica je u subotu u 19 sati u dvorani OŠ D. Tadijanović u Vukovaru.

10. kolo:
Kaštela Cemex – Poreč
HAOK Mladost – Rijeka
Enna Vukovar – Marina Kaštela
Brda – Olimpik


KOMENTARI: