hren
 

CHALLENGE KUP
Odigrana je uzvratna utakmica šesnaestine finala Challenge kupa između Omonije i Mladost Ribole Kaštela. Ciparska momčad slavila je s 3:1 pa se tako s dvije pobjede plasirala u daljnju fazu natjecanja.

Omonia – Mladost Ribola Kaštela 3:1
(16:25, 25:18, 25:17, 25:19)
Kaštel Stari, Gradska dvorana, gledatelja 150
Suci: Đorđe Stevanović (Srbija), Slobodan Kovačević (Crna Gora)

Mladost Ribola Kaštela uzdignuta čela završava natjecanje u Europi za ovu sezonu. Znali su da su Ciprani jači od njih, ali su u dva susreta pokazali da se mogu nositi. Za razliku od prve utakmice, u kojoj su bili puno bliže iznenađenja, u uzvratu je umor učinio svoje. Međutim, u prvom setu igra Mladosti natjerala je domaćina na papiru da u naredna tri seta izvuče maksimum.

Omonijino najjače oružje bio je Nikolaos Eleftheriou, koji je ubilježio dvadeset i četiri poena. S druge strane, posebno treba istaknuti pruženu igru Ivana Cikojevića koji je imao čak četrdeset i tri prijema lopte.

Omonia:A. Petrakidis, S. Petrakidis, Miranda, Eleftheriou, Antoniades, Christofi, Prodromou, Alexiou, De Outeiro da Silva, Platritis, Henrique Alves. Trener: Savvas Savva

Mladost Ribola Kaštela:Višić, Rupert, Perić, Kulušić, Matoković, Glaurdić, Šuker, Cikojević, Jo. Melvan, Pervan, Palić, Ja. Melvan. Trener: Ivan Rančić


KOMENTARI: