hren
 

CHALLENGE KUP
U prvoj utakmici šesnaestine finala Challenge kupa odbojkaši Mladosti Ribole Kaštela izgubili su od ciparske Omonije rezultatom 3:2, iako su u petom setu imali sjajnu šansu za pobjedu.

Mladost Ribola Kaštela – Omonia 2:3
(25:22, 19:25, 15:25, 25:18, 12:15)
Kaštel Stari, Gradska dvorana, gledatelja 150
Suci: Slobodan Kovačević (Crna Gora), Nikola Kožić (Bosna i Hercegovina)

Kad su svi mislili da su doista pali ove sezone, što su dosadašnji rezultati naslućivali, Kaštelani su kritikama odgovorili na najbolji mogući način. Iako su izgubili od favorizirane Omonije, pokazali su da itekako znaju igrati odbojku i da se mogu nositi s jačima.

Već u prvom setu Mladost je pokazala da se neće lako predati. Početnu izjednačenost nadvladali su prednošću od nekoliko poena razlike, što im je donijelo siguran odmak da u miru završe prvi set.

Tek tada domaćin je osjetio pravu snagu Omonije, koja je nošena Petrakidisom i brazliskim trojcem u drugom i trećem setu dominirala parketom. Gosti su, dakle, preokrenuli na 2:1 u setovima, što je dalo dodatan pritisak Kaštelanima. Međutim, oni odgovaraju na pravi način odigravši odličan set s čak sedam razlike.

Odluka je morala pasti u petom setu. Igralo se poen za poenom, Mladost je bila ona koja je vodila, a gosti stalno izjednačavali. Kaštelani su imali sjajnu priliku za pobjedu kad su se uspjeli odmaknuti na 11:8, međutim, to ipak nije bilo dovoljno. Omonija ulazi u zadnji vlak za pobjedu – serijom 7:1 dolazi do pobjede.

Uzvrat je već u srijedu u 19 sati u gradskoj dvorani u Kaštel Starom.

Mladost Ribola Kaštela: Višić, Rupert, Perić, Kulušić, Matoković, Glaurdić, Šuker, Cikojević, Jo. Melvan, Pervan, Palić, Ja. Melvan. Trener: Ivan Rančić

Omonia: A. Petrakidis, S. Petrakidis, Miranda, Eleftheriou, Antoniades, Christofi, Prodromou, Alexiou, De Outeiro da Silva, Platritis, Henrique Alves. Trener: Savvas Savva


KOMENTARI: