hren
 

NA EUROPSKOJ SCENI
Kadeti JK Kaštela proteklog su vikenda nastupili na Europskom kadetskom kupu Gyor 2018, odakle su se vratili s jednim petim mjestom, dok su oni stariji branili boje kluba na međunarodnom turniru Kup Nagaoka u Ljubljani odakle su se vratili s tri medalje.

Na Europskom kadetskom kupu Gyor 2018, nastupilo je 422 judaša i udašica iz 27 država, a između ostalih, Hrvatsku su predstavljali i judaši JK Kaštela, Ivan Škomrlj, Nikola Zorotović, Roko Škomrlj i Luka Milin, pod vodstvom trenera Nenada Buzova.

Ivan Škomrlj osvojio je peto mjesto, Luka Milin i Roko Škomrlj zapeli su na prvoj stepenici natjecanja, dok Nikola Zorotović nije ni nastupio.

- Prvi je na borilište, protiv domaćeg predstavnika Nagya, trebao izaći Nikola Zorotović. Međutim, nevjerojatnom sudačkom odlukom prema kojoj je Nikoli kimono bio premalen, on uopće nije dobio priliku za nastup. Ova skandalozna odluka još je čudnija jer je Nikola u istom kimonu nastupao prije dva tjedna na Europskom kadetskom kupu u Kopru gdje je osvojio peto mjesto. Zbilja je šteta što naš član nije dobio priliku za nastup jer je ove sezone u fantastičnoj formi
Za dobre vijesti se ipak pobrinuo Ivan Škomrlj u kategoriji do 55 kg gdje se na kraju nakon dvije pobjede i dva poraza plasirao na sedmo mjesto. Protiv talijana Skenderija je unatoč odličnoj borbi na kraju upisao poraz, ali je kroz repasažne borbe protiv austrijanca Powolnya i ukrajinca Kolobova stigao nadomak borbe za odličje. Tu se susreo s francuzom Notebaertom kojeg nije uspio savladati te se Ivan ovaj put morao zadovoljiti sedmim mjestom. U kategoriji do 66 kg je nastupao Roko Škomrlj koji nije imao svoj dan te je izgubio od mađara Demetera te nije imao popravnih borbi.

U nedjelju je nastupao samo Luka Milin u kategoriji do 81 kg. Luka je odlično otvorio natjecanje pobjedom protiv Alacsonya iz Mađarske, ali se zaustavlja već na sljedećoj stepenici protiv ukrajinca Valieieva. U repasažnoj borbi tijesno gubi na wazari u srazu s čehom Dudyem te time završava nastup na ovom Europskom kupu – stoji u izvješću iz kluba.

Iz Ljubljane

Na 55. Međunarodnom Kupu Nagaoka susrelo se 152 judaša i 39 judašica iz 35 klubova, a trener Ante Batinić u Ljubljanu je poveo četvero natjecatelja, Ninu Jurić, Marina Vujića, Ivana Rozgu i Petra Grabića.

Nina Jurić  osvojila je zlato u kategoriji U23 poviše 78 kg,  a Marin Vujić okitio se zlatom u kategoriji senora do 81 kg   te je osvojio sedmo mjesto  u U23 do 81 kg.
Ivan Rozga plasirao se na drugomjesto u kategoriji U18 do 90 kg   no ostao je bez plasmana u U23 do 90 kg. Petar Grabić plasirao se na peto mjesto u U18 do 73 kg , dok je u starijoj konkurenciji mlađih seniora ostao bez plasmana.

Ekipa JK Kaštela osvojila je u konačnici osmo mjesto od 35 klubova koji su nastupili na natjecanju.

Foto: JK Kaštela


KOMENTARI: