hren
 

Gradski derbi između Marine Kaštela i Kaštela Cemexa u sklopu 7. kola odbojkaške Superlige pripao je Malenima, koje su s 3:0 upisale nova tri boda.

Marina Kaštela – Kaštela Cemex 0:3
(23:25, 12:25, 15:25)
Kaštel Stari, Gradska dvorana
Suci: Ante Jukić, Toni Ivković

Nije to bio susret kakav smo imali prilike gledati zadnjih godina. Međutim, to nije spriječilo dvjestotinjak gledatelja da poprate ovaj derbi. Dvije mlade ekipe susrele su se u istoj dvorani odakle potječu i priredile susret u kojem je nakon dugo vremena Kaštela Cemex dominirala. No, početak nije baš davao takav nagoviještaj. Marina Kaštela čvrsto je držala vodstvo u prvom setu sa tri-četiri poena razlike. Onda se pri rezultatu 22:19 dogodio pad u njihovoj igri, a 'gošće' su mini serijom iskoristile prigodu i povele u setovima.

Početak drugog seta bio je izjednačen, ovoga puta 'Malene' su imale minimalno vodstvo, a onda se pri 8:9 domaći blok raspao i dozvolio Kašteli Cemex da pobjegne na nedostižnu razliku i uz pola muke povede s 2:0. Gotovo isto dogodilo se u trećem setu, Marina se ponovo držala do 8:9, a onda je uslijedio novi bijeg 'Malenih' do konačnih 3:0.

Marina Kaštela: Botić, Subašić, Grizelj, Šolić, Dežulović, Rožić, Teklić, K. Zdilar, Jureta, J. Zdilar, Parčina, Brakus, Karadža, Glavinić. Trener: Milorad Krunić

Kaštela Cemex: Ninčević, Stanović, Prkačin, Rimac, Karaula, Rodin, Glavina, Papić, Kutrović, Sudar, Stojan, Vatrov, Matas, Ljulj. Trener: Zoran Grgantov

7. kolo:
Marina Kaštela – Kaštela Cemex 0:3
Brda – Poreč 3:0
Enna Vukovar – HAOK Mladost 1:3
Olimpik – Rijeka, ponedjeljak

Tablica:
HAOK Mladost    7  +20  21
Rijeka          6  +8  14
Olimpik         6  +5  12
Kaštela Cemex   7  +0  10
Brda            7  -4  8
Enna Vukovar    7  -8  6
Poreč           7  -9  6
Marina Kaštela  7  -12  4


KOMENTARI: