hren
 

U zaostaloj utakmici 1. kola odbojkaške Superlige zagrebačka Mladost nadigrala je Mladost Ribolu Kaštela rezultatom 3:0.

Mladost Ribola Kaštela – HAOK Mladost 0:3
(20:25, 15:25, 17:25)
Kaštel Stari, Gradska dvorana
Suci: Toni Ivković, Ante Jukić

Pred oko četiristo gledatelja Mladost Ribola Kaštela doživjela je poraz u najvećem hrvatskom derbiju. Gosti iz Zagreba nadigrali su domaćine, nanijevši im tako drugi uzastopni poraz u prvenstvu. Stvari su mogle ići drugačije da su Kaštelani bili sabrani u završnici, osobito u prvom setu, a na kraju ipak moraju čestitati trenutno boljoj momčadi.

Poslije tijesnog uvoda Zagrepčani su pokrenuli inicijativu u igri, pa je tako domaćin bio u ulozi onoga koji ganja rezultat. Serijom od 7:1 to i uspjevaju – od 12:15 prelaze u vodstvo od 19:16. I kad se činilo da bi HAOK Mladost mogla izgubiti prvi set ove sezone uslijedio je preokret na 21:25.

Potpuna nadmoć gostiju vidjela se u drugom setu gdje su već u ranoj fazi uspjeli pobjeći na četiri poena razlike, koje nisu nikako ispuštali. Štoviše, prednost je rasla do deset razlike za sigurnih 2:0. Posljednji pokušaj Kaštelana zapeo je u trećem setu pri vodstvu od 8:7. Tada gosti redaju poen za poenom i lagano priču privode kraju.

Mladost Ribola Kaštela: Višić, Rupert, Perić, Kulušić, Matoković, Glaurdić, Šuker, Cikojević, Jo. Melvan, Ja. Melvan, Pervan, Palić. Trener: Ivan Rančić

HAOK Mladost: Sabljak, Nikačević, Bakonji, Sedlaček, Mišura, Jurić, Prlić, Marelić, Krnić, Dukić, Mihalj, Radoš, Šarčević. Trener: Radovan Malević

Tablica:
HAOK Mladost            6  +18  18
Rijeka                  6  +12  16
Mladost Ribola Kaštela  6  +4  11
Mursa Osijek            6  +0  10
Split                   6  -2  8
Centrometal             6  -6  6
Sisak                   6  -10  3
Rovinj                  6  -16  0


KOMENTARI: