hren
 

Ovog vikenda Mladost Marina Kaštela dočekuje ekipu Splita u kojoj nastupa čak šestorica bivših Kaštelana. Marinke će dočekati Vukovarke dok Malene odlaze u Poreč.

Dugo vremena prošlo je otkako smo u prvenstvu imali priliku gledati jedan dalmatinski derbi. Splitska odbojka vratila se među najbolje klubove države, a ovoga puta imaju ambicioznu i dobru ekipu ispunjenu značajnim odbojkaškim imenima. Među njima su čak šest kaštelanskih odbojkaša, dok ih Mladost u svojim redovima broji duplo više. Mladost je prvenstvo otvorila pobjedom protiv Siska, ali će protiv Splićana igrati bez kapetana Šukera. Splićani bi pak trebali doći u punom sastavu, no do prve pobjede bi ipak trebali pričekati jer je dvorana u Kaštel Starom rijetko osvojiva tvrđava i onim daleko jačima. Utakmica je po rasporedu u nedjelju u 17 sati.

3. kolo:
Centrometal – Rovinj
Rijeka – Mursa Osijek
Mladost Ribola Kaštela – Split
HAOK Mladost – Sisak

Superliga (seniorke)

Biti na pobjedničkoj stazi želja je svake ekipe, a posebno onih ekipa čije sposobnosti i potencijal teže prema vrhu. Marina Kaštela sigurno spada među te ekipe pa je na spomenuti kolosijek stala u prošlom kolu pobjedom protiv Brda. Igra još nije dovoljno uvjerljiva, premda valja spomenuti da su se dosta pomladile pa je potrebno strpljenje i rad. Dobar test zrelosti imaju protiv Enne Vukovar, novog člana Superlige koji je startao pobjedom protiv Poreča te je umalo iznenadio Riječanke. Utakmica je po rasporedu u subotu u 18 sati u dvorani u Kaštel Starom.

Dvije ekipe koje su na dnu bez bodova sastaju se ove subote u 18 sati u Poreču. Domaća ekipa ugostit će ekipu Kaštela Cemexa, a samo jedna od njih okusit će prvu prvenstvenu pobjedu. Kaštelankama ide na ruku međusobni dvoboj – u posljednja četiri susreta slavile su sva četiri puta, no Porečanke znaju kako ih pobijediti na svom parketu.

3. kolo:
Poreč – Kaštela Cemex
Rijeka – HAOK Mladost
Marina Kaštela – Enna Vukovar
Olimpik - Brda


KOMENTARI: