hren
 

SVJETSKO KADETSKO PRVENSTVO
Ovo ljeto hrvatski sport postao je zlatniji za još jednog sportaša, a samim time i Kaštela. Riječ je o petnaestogodišnjem Luki Uglešiću, članu kickboxing kluba „Uni Rent“ koji je postao Svjetski kadetski prvak!

U razdoblju od 16. do 23. rujna ove godine Svjetsko kadetsko prvenstvo održalo se u Italiji, a mladi Uglešić našao se među trinaest natjecatelja u njegovoj kategoriji.

„Do samog natjecanja došao sam osvojivši državno prvenstvo u Slunju ove godine. Na turnir sam došao više iz znatiželje, nisam ni slutio da ću ga osvojiti“, rekao je Uglešić.

Turnir je otvorio protiv Mađara Petra Nemetha.

„Nisam bio nervozan prvi meč, bio sam svjestan da sam preko ljeta dobro trenirao. Nakon što sam pobjedio u prvoj borbi sve je bilo lakše!“

Put do finala kročio je preko španjolca Gabriela Furtuna i guatemalca Gabriela Jereza. U borbi za zlato čekao ga je bosansko-hercegovački predstavnik Arnel Bulić.

„Do početka meča bio sam jako nervozan, ali kad je počelo bio sam svoj. Nastojao sam ga što više napadati, vodio sam nakon prve dvije runde i onda sam ga u trećoj oborio. On nije više mogao nastaviti borbu i sudac je proglasio pobjednika. Bio sam presretan“, prepričava svoje doživljaje Uglešić.

Iza njegovog uspjeha leži tajna trenera Miljenka Šarca:

„Smatrao sam da je lakša opcija stalno napadati protivnika i tako vršiti pritisak na njega kako bi izgubio samopouzdanje. Samo tako Luka je mogao doći do pobjede. A u finalu sam mu rekao da odradi sve što smo se dogovorili i ništa drugo. To je bio ključni dio – odnos trenera i borca. Luka nije niti sekunde odstupao od našeg dogovora i to je bilo to.“

Inače, Luka se počeo baviti kickboxingom kad je imao tri godine, no zadnjih pet godina to je preraslo u intenzivnu razinu. Ipak, trener Šarac stavlja sve stvari na svoje mjesto:

„Luka ima predispozicije za puno više, ali mu uvijek govorim da mu karijera ne smije biti na prvom mjestu. Osnova je škola, da bude dobar čovjek i da ima obitelj.“

Osim što je dobar u ringu, Luki ide u školi pa je tako od ove godine upisao prirodoslovno-matematičku gimnaziju u Splitu, za što je opće poznato da tu školu upisuju đaci s visokim prosjekom.

Je li bolji u ringu ili u školi manje je važno jer niže uspjehe i u jednom i u drugome.


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij