hren
 

Na otvaranju prvenstva rukometaši Ribole Kaštela propustili su odličnu priliku srušiti niz neporaženosti Buzeta na domaćem parketu. Na kraju je ipak slavio domaćin sa 25:24. Od ostalih rezultata vrijedi istaknuti pobjedu Karlovca na Splitom od 49:19.

Buzet – Ribola Kaštela 25:24 (15:13)

Buzet, Sportska dvorana Buzet
Igrač utakmice: Matej Milas (Ribola Kaštela)

U najavi utakmice spominjao se taj dugi niz neporaženosti Buzeta na domaćem parketu. Protivnicima to sigurno daje određenu vrstu kočnice, ali i motivacije da se taj pozitivan niz prekine. Ribola ih je prva testirala ove sezone, no na kraju do pobjede nije došlo.

Prepuna dvorana ispunila je rezultatska očekivanja. Nadmetanje je trajalo čitav susret, s tim da je domaćin gotovo stalno bio u prednosti. No, Ribola je uglavnom držala korak od pogodak ili dva zaostatka. Tako se igralo i u drugom poluvremenu do same dramatične završnice u kojoj je Ribola u posljednjoj minuti izjednačila na 24:24. Međutim, u posljednjih 15 sekundi suci su dosudili dva isključenja za Ribolu, a domaćin s brojčanom prednosti stigao do pobjedonosnog pogotka.

Buzet: Šverko, Klasanović (5), Jakac (1), Božić (3), Valković, Vučko (8), Šegota, Černeka (5), Jović, Bašić, Krbavčić, Lušić (1), Čirjak (2). Trener: Mario Sirotić

Ribola Kaštela:Pepur, Ilić (1), Milas (10), Pavlov, Ivanda (2), Krokar, Javorčić (1), Papić (3), Bujas (4), Milinović, Kovačević, Fistonić (3), Mirat, Tukić, Vujičević, Mikas. Trener: Davor Bujas

1. kolo:
Kozala – Biograd 29:26
Karlovac – Split 49:19
Solin – Trogir 23:31
Buzet – Ribola Kaštela 25:24
Mornar Crikvenica – Dubrovnik 28:29
Hrvatski Dragovoljac – Metković Mehanika


KOMENTARI: