hren
 

Ispit za nogometnog suca može polagati osoba koja u vrijeme prijavljivanja za ispit nije mlađa od 16 godina niti starija od 35 godine. Nogometni sudac može obavljati dužnost suca na seniorskim i veteranskim utakmicama sa navršenih 18 godina.

Ispit ne može polagati:
a) osoba koja ima zapreku za obavljanje dužnosti nogometnog suca temeljem odredbi Zakona o sportu
b) osoba koja je diskvalificirana odlukom nadležnog tijela vezanog uz sport
c) osoba za koju nije utvrđena zdravstvena sposobnost za nogometnog suca sukladno Zdravstvenom pravilniku za nogometne suce i instruktore HNS-a.

Prijava za polaganje ispita sadrži tekst: „Prijavljujem se za polaganje ispita za nogometnog suca i izjavljujem da ću nogometne utakmice voditi savjesno prema najboljem znanju i vlastitom uvjerenju, poštujući Pravila nogometne igre i propise u nogometnom natjecanju, pri čemu ću se pridržavati Statuta Hrvatskog nogometnog saveza i ostalih akata HNS-a, FIFA-e i UEFA-e.“

Uz prijavu o polaganju ispita, potrebno je dostaviti:
a) domovnicu (fotokopija)
b) kratki životopis s osvrtom na sportski rad
c) liječničku potvrdu o zdravstvenoj sposobnosti za sportska natjecanja
d) uvjerenje suda o nekažnjavanju.

Cijena tečaja: 400 kn (uplata na IBAN NSŽSD, opis plaćanja: tečaj za nogometnog suca, model HR00, poziv na broj OIB)

Planirani početak tečaja: 15. listopada 2018.g. (ponedjeljak)
Rok za prijavu: 14. listopada 2018.g.
Planirano trajanje tečaja: 15. listopada - 7. studeni 2018.g. (u poslijepodnevnim ili večernjim satima) Planirani termin ispita za nogometnog suca: 8. studeni 2018.g.

Napomena: Prijave za tečaj slati isključivo putem maila Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.


KOMENTARI: