hren
 

Na samom otvaranju prvenstva rukometaši Ribole Kaštela slavili su u derbiju protiv Splita, bilo je 33:28 za goste iz Kaštela.

Split – Ribola Kaštela 28:33 (14:14)
Split, dvorana Gripe
Igrač utakmice: Matej Milas (Ribola Kaštela)

Odličan start Ribole na početku prvenstva – s pet razlike i dva boda u džepu vratili su se s gostovanja na splitskim Gripama. Dobra predstava kulminirala je tek u drugom poluvremenu, no tijekom gotovo cijelog susreta gosti su se mogli pohvaliti pozitivnim rezultatom. U prvom poluvremenu imali su vodstvo od 6:10, no dobrom serijom Splićani su uspjeli preokrenuti na čak 13:11, da bi na predah ipak obje ekipe otišle s neodlučenim ishodom. Na početku nastavka igralo se pogodak za pogotkom dok se Kaštelani pri 17:17 nisu odvojili na 24:19. Nakon toga gosti su igrali puno lakše i utakmicu mirno priveli kraju.

Odličan debi imao je Jure Fistonić s čak sedam pogodaka, kao i Matej Milas koji je zaslužio epitet igrača utakmice. Kod domaćih su se istaknuli Medić i Lozina sa po dva pogotka.

Split: Meštrović, Tolić, Ivanišević (4), Perkušić (1), Perak (1), Medić (5), Vojak (1), Lozina (5), Šimić, Antičević (1), Škarica (2), Volarević (3), Mitar, Musulin (1), Poparić (2), Bradarić-Šljujo (2). Trener: Nikola Foretić

Ribola Kaštela: Pepur, Ilić (4), Milas (7), Pavlov, Ivanda, Krokar (4), Javorčić, Papić (5), Bujas (1), Milinović, Kovačević, Fistonić (7), Šegrt, Tukić (2), Vujičević (1), Mikas (2). Trener: Davor Bujas


KOMENTARI: