hren
 

Prva Hrvatska rukometna liga napokon započinje – prvo kolo otvaraju u subotu Dubrovnik i Kozala u 18 sati, a nakon toga na rasporedu su ostale utakmice s naglaskom na derbi Splita i Ribole Kaštela.

Po mnogima dvije momčadi koje bi trebale napraviti iskorak ove sezone, Split i Ribola Kaštela, sastaju se već u prvom kolu. Netko bi mogao već na startu biti u minusu, a drugi pak u povoljnijem položaju jer su remiji u rukometu rijetkost. Obje momčadi odradile su dobre pripreme, Kaštelani su odigrali čak osam prijateljskih susreta u kojima su pokušali uigravati trenutnu momčad.

Već duže vrijeme Splićani se pokušavaju popeti na vrh, prošle sezone bili su izrazito blizu, ali im je 'za dlaku' promakao naslov. S druge strane, Ribola tada nije bila na razini, a ove sezone igraju s dosta pomlađenom ekipom.

„Završetkom prošle sezone ostali smo bez Čorića i Galića, a unatrag godine i pol još je pet igrača krenula ka novim izazovima u karijeri (Banović, Jelinić, Koncul, Dunato i Bendeviš), tako da nam se promijenila gotovo cijela ekipa. Njihove uloge preuzeli su mlađi igrači koji su donijeli svježinu, brzinu i kvalitetu i zadovoljstvo je raditi s njima. Riječ je o nekoliko jako kvalitetnih i perspektivnih pojedinaca iz ovog bazena koji bi mogli ostvariti lijepu rukometnu karijeru. Ove sezone očekujem da ta generacija s Papićem, Vujičevićem, Mikasom, Ivandom i još nekolicinom koji su se iskazali kroz pripreme iskaže svoj potencijal i kontinuitet kvalitete. 
Dakle, ekipa je pomlađena, tako da smo u pripremnom razdoblju bili prisiljeni puno raditi na uigravanju ovog mlađeg dijela ekipe. Za subotnju utakmicu samo mogu kazati da, uvažavajući kvalitetu i tradiciju RK Split, nadamo se na Gripama prezentirati sve ono što smo radili kroz pripreme i samim time doći do prvih bodova“, rekao je trener kaštelana Davor Bujas.

Utakmica je po rasporedu u subotu u 18:30 u dvorani 'Gripe' u Splitu.

1. kolo:
Dubrovnik – Kozala
Split – Ribola Kaštela
Metković Mehanika – Mornar Crikvenica
Biograd – Karlovac
Solin – Buzet
Trogir – Hrvatski Dragovoljac


KOMENTARI: