hren
 

1.A ŠAHOVSKA LIGA
Nakon osam dana vrhunskih borbi za šahovskim pločama, u Biogradu je završeno natjecanje 1.A hrvatske šahovske lige za 2018. godinu, na kojem su članovi ŠK Petar Sedlar Pepe iz Kaštela osvojili četvrto mjesto. Naslov najboljih pripao je ŠK Liburnija iz Rijeke.

U Biogradu se ogledalo deset najboljih hrvatskih šahovskih ekipa, a Kaštelani su četvrtim mjestom ponovili svoj dosadašnji najveći uspjeh iz 2016. godine.

U dramatičnoj završnici prvenstva hrvatski šahovski prvak za 2018. godinu postala je ekipa riječke Liburnije koja je imala istovjetne meč bodove kao i drugoplasirani Zagreb, ali su presudili ukupno osvojeni bodovi i zahvaljujući njima Riječani su bili bolji za jedan bod te osvojili titulu prvaka.
U odlučujućem meču za treće mjesto, Solin Cemex  sa šest velemajstora bio je nepremostiva prepreka za Kaštelane.

- U konačnici sam zadovoljan postignutim rezultatom, koji je objektivan s obzirom na sastav ekipe i veliku konkurenciju koja vlada u najjačoj hrvatskoj šahovskoj ligi – komentirao je rezultat prvi čovjek kaštelanskog kluba, Ivica Brkić.

Od Kaštelana novopridošli velemajstor Ernesto Inarkiev pokazao se kao pun pogodak uprave kluba te je odigrao prvenstvo s velikim autoritetom, bez poraza, na prvoj ploči. Sjajan je bio i međunarodni majstor Srđan Šale na šestoj ploči, a pozitivan učinak imali su i velemajstori Evgeny Romanov na drugoj, odnosno Bogdan Lalić na trećoj ploči. Laliću pripada i titula "kralja remija" jer je svih devet partija okončao neriješenim rezultatom.
Korektan posao odradio je međunarodni majstor Robert Lončar na petoj ploči, dok međunarodni majstor Zdenko Plenković neće pamtiti ovo prvenstvo po dobrome, a njegov lošiji rezultat svakako treba pripisati manjem broju turnirskih partija zadnje vrijeme i određenoj neuigranosti koju izbivanje iz šahovskih arena neminovno nosi.

Ligu napuštaju ekipe Sljeme Agroproteinka iz Sesveta i Dubrovnik.
Napomenimo još kako su pobjednice 1. hrvatske ženske lige ekipa ŠK "Polet" Buševec.


KOMENTARI: