hren
 

Kao što smo u najavi 5. kola istakli ovo je bilo kolo derbija, samo se moramo ispraviti, nisu bila dva nego tri derbija.

Sve je počelo derbijem začelja između Botempa i Bilih stina koje su puno bolje ušle u utakmicu. Naime već nakon prvih desetak minuta pogocima braće Nišević, Tina i Roka te Budislava Dujmova oni su vodili s 3:0. Međutim, kako su lako i jednostavno došli do te prednosti oni su je još lakše i prosuli. Boljom igrom u nastavku prvog dijela lukšićka ekipa Botempo već do poluvremena s pogocima Bože Žarka, Marija Duspera i Andrije Kovačeva uspijeva poništiti prednost Bilih stina. Dobra igra Botempa nastavlja se i u drugom dijelu, pogocima Bože Alajbega dva su puta dolazili u vodstvo. Međutim, njihovo vodstvo u oba slučaja kratko je trajalo, Roko i Tin Nišević držali su Bile stine u igri a u posljednjim minutama utakmice Tin Nišević je svojim trećim pogotkom ponovo doveo svoju ekipu u vodstvo. Točku na zasluženu pobjedu Bilih stina u posljednjim trenucima utakmice stavio je svojim drugim pogotkom Budislav Dujmov.

U drugom susretu 5. kola Zračna Luka pobijedila je mladu ekipu CB 'Virusa' mnogo teže od očekivanog, CB 'Virus' je pogotkom Stipe Vladušića čak i poveo ali do kraja poluvremena Zračna Luka je preko Josipa Buzova ipak uspjela izjednačiti da bi otpor dosta mlađeg protivnika slomili tek u drugom poluvremenu pogocima Ivana Čavale i Duje Deankovića.

U trećem susretu vidjeli smo neravnopravnu borbu mlade ekipe Tehnograda protiv bolje i iskusnije ekipe CB 'Gabine'. Pobjeda ekipe s Gabina niti u jednom trenutku nije dolazila u pitanje, igrači Gabina radili su na popravljanju gol razlike a Ivan Rajić na kraju se zaustavio na osam postignutih pogodaka čime je zasjeo na vrh liste strijelaca.

Derbi utakmica između ekipa 'Focus' i Sipa i bobići trebala je biti poslastica dana. Nažalost, gledali smo samo jednu ekipu, Sipa i bobići, koja je od samog početka ušla dosta ozbiljno i koncentrirano u susret. Pogocima Ivana Katalinića, Ivana Čokare i Ante Cvitanovića oni su nakon prvih 20 minuta vodili s 3:0. S dobrom i efikasnom igrom Trogirani su nastavili i u drugom poluvremnu, njihova prednost malo po malo se povećavala do konačnih 8:2. Gore spomenuta trojka postigla je po još jedan pogodak a s dva pogotka pridružio im se Marin Erceg. Utješne pogotke za ekipu 'Focusa' postigli su Mario Čović i Matej Stude.

I posljednja utakmica ovog kola imala je predznak derbija, ekipe Auto Kelić i Croatia Blizna pružile su nam jednu uzbudljivu, napetu i neizvjesnu utakmicu sa dosta izglednih prilika ali i sa samo dva postignuta pogotka. Nikola Zec postigao je vodeći pogodak za ekipu Auto Kelić a sredinom nastavka Ante Plazonić uspijeva izjednačiti za ekipu Croatia Blizna. Do kraja utakmice obje ekipe promašile su po nekoliko izglednih prilika, ali na kraju susret je ipak završio bez pobjednika.

Utakmice 6. kola na rasporedu su u petak 14. rujna:

19:00   CB 'Virus' -- CB 'Gabine'
19:50   Zračna Luka Split-Kaštela -- Auto Kelić
20:40   Croatia Blizna -- Botempo
21:30   Sipa i bobići -- Tehnograd
22:20   Bile stine -- Day&night club 'Focus'


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij