hren
 

Odbojkaši Mladosti Ribole Kaštela već mjesec dana odrađuju pripreme za novu sezonu. U prošloj su propustili obraniti naslov nakon šest godina, ali su itekako zadovoljni s osvojenim Kupom. Ipak, u novoj sezoni ulaze s nekoliko važnih promjena.

Što se tiče samog rostera, on se pomalo oblikovao u sliku koja bi trebala izgledati čitavu sezonu. Nekoliko važnih igrača napustilo je klub: Francesco Corsini zaključio je svoju karijeru, za njim će uskoro i Čošković, amerikanac Joe Norman i Kaštelanin Ante Giljanović nastavit će karijeru u inozemstvu, dok je situacija sa Filipom Šestanom još neizvjesna. Uz to je klub ovoga ljeta pogodila tragična vijest o smrti Andresa Ruiza.

Klub je odlučio pronaći zamjene u korektoru Ivanu Matokoviću iz Murse Osijek te povratniku Anti Šukeru. Šuker je proveo nekoliko godina u Francuskoj, prošle sezone vratio se u Split te je sada potpisao za klub kojem je pomogao da dođe do prvih naslova prvaka. Kako kažu iz kluba, Šuker bi trebao biti i dugoročno trenersko rješenje, što mu ne bi trebao predstavljati problem s obzirom da je specijalizirao odbojku na Kineziološkom fakultetu.

Jedina briga ostala je na poziciji srednjeg blokera, no ukoliko Šestan odluči ostati to će mjesto biti popunjeno.

Mladost je odlučila zadržati kontinuitet nastupa u europskim natjecanjima pa će i ove godine sudjelovati u CEV kupu, dok su MEVZA-u otkazali.

„Ta srednjoeuropska liga pokazala nam se kao financijski skupa, ali i loše organizirana. Bilo bi bolje kad bi se odigravala jednom tjedno naspram dosadašnjeg sistema, tako da smatram da nam ne bi donijela puno“, rekao nam je trener Mladosti Ivan Rančić.

Rančić je istaknuo kako ove godine nemaju ambiciju ići do naslova, ali želi jačati klub na dugoročne staze.

„U dogovoru s klubom puno ćemo se posvetiti domaćoj školi, a posebno me veseli što će od jeseni početi kadetska državna liga. U našem 'bazenu' ima zanimljivih igrača koji za par godina mogu stasati i postati temelj kluba. Upravo stoga želim istaknuti da je sva ova trenutna momčad ponikla u Kaštelima.“

Na koncu, Rančić je iskazao posebnu zahvalnost sponzorstvu grada Kaštela, Ribole, restoranu Baletna škola i Uni rentu koji su produžili vjernost klubu.


KOMENTARI: