hren
 

Utakmicama 1. kola započela je, nakon jedne godine pauze, nova sezona natjecanja u Divljoj ligi na male branke koja se, kao što je uobičajeno, igra na igralištu bivše O.Š. 'Bijaći' u Kaštel Novom. Inače ovo je 9. sezona igranja Divlje lige koja se uz par prekida (od 2001-2003.god. te od 2012-2016.god.) igra od 2001. godine. 

Novu sezonu Divlje lige otvorile su dvije dobro nam poznate ekipe, zadnji finalist Zračna Luka koja se, moramo priznati, ovaj puta dobro ekipirala te CB 'Gabine' miks igrača koji su dvaput zaredom osvojili Đolu te zadnju Divlju ligu. Zračna Luka vodila je dva puta pogocima Luke Kovača i Ante Marina ali momci koji igraju za CB 'Gabine' uspijevali su se pogocima Marina Čondića i Joška Sunare oba puta vratiti u igru što je u konačnici i najrealniji ishod.

Mlada ekipa CB 'Virusa' sastavljena uglavnom od juniora i kadeta lokalnih velikonogometnih klubova ušla je uvjerljivo u natjecanje, oni su pogocima Jakova Udovičića (3), Mateja Maretića (2), Duje Aleksića (2) i Josipa Maretića visoko pobijedila Bile stine za koje je strijelac utješnog pogotka bio Boris Jarčević.

Veliku borbu vodile su dvije nove ekipe, iskusnija ekipa Auto Kelić iz Kaštel Lukšića i dosta mlađa ekipa Tehnograda iz Kaštel Štafilića sastavljena uglavnom od mladih momaka kadetskog uzrasta predvođena iskusnim Mijom Klišmanićem. Lukšićani su zahvaljujući pogocima Nikole Zeca i Ante Matasa dva puta vodili, međutim Tehnograd je preko Josipa Čavka uspio u drugom dijelu izjednačiti ali za nešto više očito je, nisu imali dovoljno preciznosti.

U posljednjoj utakmici 1. kola mlada ekipa Day&night cluba 'Focus' savladala je, ponajviše zahvaljujući trostrukom strijelcu Mateju Džanku lukšićku ekipu Botempo. Zadnji pogodak za 'Focus' postigao je Marin Bujas dok je strijelac jedinog pogotka za Botempo bio Ivan Tomaš.

Nažalost, jedna utakmica nije se odigrala, ekipa Somovi nije imala dovoljno igrača za započeti utakmicu te je Croatia Blizna do prvih bodova došla na najlakši mogući način.

Divlja liga nastavlja se u petak i nedjelju utakmicama 2. kola:

Petak, 31.08.2018. 

20:30 . Tehnograd -- Botempo
21:20 . CB 'Virus' -- Day&night club 'Focus'
22:10 . CB 'Gabine' -- Auto Kelić

Nedjelja, 02.09.2018.

19:10 . Bile Stine -- Croatia Blizna
20:00 . Somovi -- Zračna Luka Split-Kaštela


KOMENTARI: