hren
 

Kaštelanin Mario Krešić jedan je od dvanaestorice igrača koji su se u subotu okitili zlatom s EuroBasketa odigranom u Srbiji. Riječ je o kadetskom prvenstvu u kojem je mladi 15-godišnjak nastupao za hrvatsku reprezentaciju. U polufinalu su svladali Francusku, a potom u u finalnoj utakmici i Španjolsku. Tim povodom čelnici Grada Kaštela organizirali su prijem za ovog mladog talentiranog košarkaša, a s njim u pratnji stigli su i predstavnici njegovog kluba Ribole Kaštela – trener Toni Biočić i sportski direktor Miljen Fištrović.

– Jako smo ponosni na naše sportaše. Možda su dosad najviše uspjeha imali kaštelanski odbojkaši, ali ovo je dokaz da i smo i kod ostalih sportskih uspjeha pri samom vrhu zahvaljujući našim mladim talentima. Srce nam je veliko jer imamo igrača iz našeg grada koji je eurpski prvak. Grad Kaštela je sve ove godine, u skladu sa svojim mogućnostima, maksimalno ulagao u sport i ulagat će i dalje – kazao je ovom prilikom gradonačelnik Denis Ivanović koji je zajedno sa svojim zamjenikom Grgicom Benutićem i predsjednikom Gradskog vijeća Ivanom Udovičićem čestitao Mariju Krešiću na uspjehu.

– Za mene je ovo bilo veliko iskustvo jer igrati zajedno s najboljim igračima iz cijele Hrvatske je velika čast. Osvojili smo zlato na našu veliku radost i to dokazuje da smo dobra ekipa, dobro smo se zabavili i baš smo bili kao klapa. Ovo je veliki uspjeh i za moj klub jer se na ovaj način čulo i za KK Ribolu Kaštela, a drugi klubovi već zovu i dobivamo druge igrače u svim kategorijama dok je omladinski pogon svakim danom sve bolji i bolji – kazao je zlatni Mario Krešić koji svako jutro ustaje u šest sati, nakon škole ide direktno na trening tako da kući dolazi tek navečer, pa ne izostaju ni školski, ali ni sportski uspjesi.

– KK Kaštela osnovan je 2001. godine, a mi se trudimo da klub bude stabilan i da na izbacuje vlastite igrače. Mario je pokazatelj da smo na dobrom putu pa se nadam da će tako ostati i ubuduće – izjavio je trener KK Ribole Kaštela Toni Biočić.

– Ovo je sigurno jedan od najvećih uspjeha našeg kluba jer je ovo kako pojedinačni, tako i kolektivni uspjeh, jer samo dobar kolektiv može dati dobrog pojedinca. Ovo je generacija kojom se posebno ponosimo jer je bila i na poluzavršnici prvenstva Hrvatske u Bjelovaru, a osim Marija ima tu još nekoliko pojedinaca koji su bili na širem popisu reprezentacije i članovi su županijskih selekcija – istaknuo je sportski direktor KK Ribole Kaštela Miljen Fištrović.

Izvor: Kastela.hr


KOMENTARI: