hren
 

U utorak je održan plenum klubova 1. Županijske lige na kojem su, između ostaloga, izvučeni brojevi kojim će se dirigirati kola prvenstva.

Tako je broj pet izvukao nogometni klub Val kojeg je ždrijeb spojio s brojem deset, a to je nitko drugi nego Jadran iz Kaštel Sućurca. I eto, već na samom startu gledat ćemo gradski derbi nakon tri godine. Koliko će taj derbi biti značajan teško je reći s obzirom na krizu koju proživljava Val. Službenih informacija iz kluba još nema, momčad se još nije sastavila, jedino neslužbeno saznanje imamo da se želi spasiti 'glava' od ispadanja u niži rang.

Tu sreću, nažalost, nije imao nogometni klub Mosor. Nekad ponos Žrnovnice stidno je priopćio vijest da odustaje od natjecanja jer je seniorski pogon ugašen te da će ove sezone imati samo omladinske momčadi. Umjesto Mosora u ligu će ući Vinjani ili Mračaj, odluka će pasti do kraja tjedna.

Treći kaštelanski predstavnik Gošk s izvučenim brojem 12 prvenstvo će otvoriti u Omišu.

Prema odluci Nogometnog saveza Županije splitsko-dalmatinske, prvo kolo odigrat će se 1. i 2. rujna, a posljednje kolo jesenskog prvenstva bit će 24. i 25. studenog.

Županijska liga ima i nekoliko novosti – od ove sezone bit će uveden četvrti sudac, plaćanje službenih osoba vršit će Savez, a klubovi prije početka svake sezone moraju uplatiti članarinu u koju će biti uključeni navedeni troškovi.


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij