hren

U srijedu je završen jedan od najvećih malonogometnih turnira u Hrvatskoj, pa ako ne i u svijetu. Više od sto ekipa sudjelovalo je u 43. Tradicionalnom turniru na male branke u Kaštel Lukšiću, nakon mjesec dana turnir je stigao kraju. Nije čudo da ga nazivaju 'svjetskim prvenstvom' na male branke!

Pošto smo u ponedjeljak u polufinalnim utakmicama mogli saznati imena finalista glavnog turnira, veterana i dječjeg turnira, u srijedu u večernjim satima prava nogometna fešta iznjedrila je novog prvaka čija će se ploča s imenima po prvi put u povijesti izvjesiti na zid koji omeđuje teren. No, idemo redom...

Finalnu večer otvorila je završnica dječjeg turnira – treće mjesto osvojila je ekipa „Padobranci“ koji su s 4:0 svladali „Plaćenike“, da bi u finalu „Crveni“ s 4:2 bili bolji od „Kiselih krastavaca“. Potom je uslijedilo finale veterana u kojem su iskusni 'lisci' iz NK Goška sa 7:4 nadigrali CB Twister.

Sve je to bila uvertira u veliku završnicu turnira koja je započela utakmicom za treće mjesto između „Bare i plaćenika“ i Šegrta Hlapića. Barini momci u polufinalu su ispali od Restorana Ina nakon što je ekipa proživjela čak tri ozljede za vrijeme utakmice, ali su se ipak uspjeli zakrpati pred posljednju šansu za medalju. S druge strane, Šegrt Hlapić je imao Antonija Vrkića, daleko najboljeg strijelca turnira koji je na sebe plijenio svaku pozornost. Tako je bilo i ovoga puta – s dva pogotka zacementira je individualnu nagradu, ali njegova dva gola nisu bila dovoljna za treće mjesto. Greške njegovih suigrača Barini su plaćenici to skupo naplaćivali pa su s osam pogodaka proslavili još jedan trofej u nizu.

I onda je uslijedilo glavno finale. Restoran Ino zna kako se pobjeđuje na terenu u Lukšiću, u posljednjih nekoliko godina prosto dominiraju natjecanjem, ali ovoga puta ekipa iz Dugog Rata imala je glavnu riječ. Ponajviše zahvaljujući odličnim obranama i razigravačkim sposobnostima Mije Mandurića, koji će biti proglašen najboljim igračem turnira, CB Donna odolijevala je silnim napadima Restorana Ina. A kad je Mandurić 'špicem' s centra probušio 'domaću obranu', nastala je euforija. Ino je ubrzo stigao do izjednačenja, a kao ključan trenutak utakmice dogodio se kada je Legčević promašio penal pri 1:1. Nakon toga CB Donna s tri uzastopna gola povisuje na 4:1 i povratak branitelja naslova bio je nemoguć zadatak.

Najbolji strijelac: Antonio Vrkić, 21 pogodak (Šegrt Hlapić)
Najbolji igrač: Mijo Mandurić (CB Donna Dugi Rat)

1. CB Donna Dugi Rat
2. Restoran Ino
3. Bare i Plaćenici
4. Šegrt Hlapić


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij