hren
 

VELIKA KRIZA POTRESA DONJOKAŠTELANE
Na sjednici Upravnog odbora nogometnog kluba Val iz Kaštel Starog, održanoj 3. kolovoza, pročitana je službena i neopoziva ostavka dosadašnjeg predsjednika kluba Slavka Gotovca.

Ovaj poduzetnik preuzeo je klub prije točno deset godina, Valu je osigurao ulazak u 3. HNL – jug 2012. godine te osvajanje iste 2013. godine kada je u dodatnim kvalifikacijama spriječen priželjkivani ulazak u 2. HNL. No, nakon toga klub se borio sa serijom loših plasmana u ligi, a u posljednje vrijeme Gotovca se povezivalo s preuzimanjem nogometnog kluba Istra.

Razlog ostavke Slavka Gotovoca prenosimo u cijelosti:

„Svoju ostavku obrazlažem nemogućnošću provedbe i realizacije projekta gradnje novog stadiona HNK Val, koji projekt već dugi niz godina, unatoč brojnim zajedničkim inicijativama i zalaganju, ne bilježi znatnije pomake. Kako smatram da je navedeni projekt gradnje stadiona od strateške i druge važnosti za boljitak i budućnost našeg nogometnog kluba, držim da je na mjestu predsjednika potrebito novo lice koje će sa svježim zanosom, energijom i znanjem nastaviti tamo gdje sam započeo te doprinijeti da ovaj veliki povijesni nogometni klub bude još veći i važnijim.“

Nakon ove ostavke članovi Upravnog odbora također su podnijeli neopozivu ostavku sa zahtjevom da se sastavljanje nove uprave i natječaj za novog predsjednika provede u što skorijem roku.

Iz kluba su nas također obavijestili da će kroz sljedeći tjedan obavijestiti gradonačelnika grada Kaštela Denisa Ivanovića o stanju u klubu te će od njega tražiti pomoć u trenutnoj situaciji, budući da je riječ o gradskom klubu sa stoljetnom tradicijom.


KOMENTARI: